Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινε συζήτηση για το αν η ΔΗΚΕΔΗΜΕ θα παραμείνει ως έχει (Επιχείρηση Ιδιωτικού Δικαίου) ή θα ενσωματωθεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο δημοτικός μας σύμβουλος Α. Χοροζάνης ψήφισε λευκό αιτιολογώντας ως εξής:

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντ. Χοροζάνης

«Όταν είχε στηθεί η ΔΗΚΕΔΗΜΕ είχαμε ψηφίσει «κατά» διότι δημιουργούνταν πολλά προβλήματα στη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών, που προϋποθέτουν μόνιμο, σταθερό και εξειδικευμένο προσωπικό. Τότε, με τυμπανοκρουσίες οι άλλοι Συνδυασμοί υποδέχτηκαν τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ για να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα για ευέλικτες σχέσεις εργασίας και για να μπορούν να κλείνουν έργα με απευθείας αναθέσεις αποφεύγοντας τις «αγκυλώσεις του παρελθόντος» όπως το να περνάνε από το δημοτικό συμβούλιο.

Σήμερα έρχεται η κυβέρνηση και «δίνει πίσω» αυτές τις επιχειρήσεις στον Δήμο επικαλούμενη την «οικονομία κλίμακας» «καλύτερη διαχείριση πόρων» κλπ. Τι θα συμβεί; Θα διασφαλιστούν οι θέσεις και οι συμβάσεις εργασίας; Θα καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες; Θα απολαμβάνουν οι δημότες μας ποιοτικές υπηρεσίες χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη;

Ρητορικές ερωτήσεις με δεδομένη την αρνητική απάντηση, αφού ο σκοπός της «ενσωμάτωσης» είναι ένας και μοναδικός: Η λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η εκχώρηση των υπηρεσιών  με τη λογική «κόστους οφέλους». Το είπε άλλωστε και ο κ. Μαργέτης υπερασπιζόμενος την ενσωμάτωση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ: «Δεν είναι κερδοφόρα!»

Ο κ Κορώσης ειρωνεύτηκε τον κ. Χοροζάνη με το γνωστό «χαμογελάκι» λέγοντας ουσιαστικά πως ο κ. Χοροζάνης δεν ξέρει τι θέλει, πως αντιδρά για να αντιδρά –μήπως βρίσκεται και σε παράκρουση;- πως τη μια φώναζε εναντίον της ΔΗΚΕΔΗΜΕ ενώ τώρα φωνάζει να μην καταργηθεί!

Η αλήθεια είναι πως και ο σ. Αντώνης και ο κ. Κορώσης είναι πολύ σταθεροί στις θέσεις τους και δεν υπάρχει καμιά αντίφαση στα λεγόμενά τους:

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βρίσκεται σταθερά ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ενώ ο κ. Κορώσης υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων που κάνουν και θα κάνουν πάρτι με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες των πολιτών και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του Δήμου.

Αυτή είναι και η διαφορά της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ από τις άλλες παρατάξεις.

Εμείς δίνουμε αγώνα για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες για όλο τον λαό και με εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα ενώ οι άλλοι τα βλέπουν αυτά ως περιττό κόστος από το οποίο  πρέπει να απαλλαγούν!