Δεν πάει άλλο με την καθυστέρηση της απόδοσης των Μισθολογικών Κλιμακίων μας.

Άλλη μια δύσκολη χρονιά ξεκίνησε για εμάς τους αναπληρωτές, με ακρίβεια, καθηλωμένους μισθούς, μειωμένες προσλήψεις, ενώ την ίδια στιγμή τα έξοδα μετακίνησης που έχουμε όσοι μένουμε μακριά μπορεί να αγγίζουν πολλές φορές το 1/4 του μισθού.

Οι λιγοστοί που έχουμε προσληφθεί απαιτούμε από την αρχή της μισθοδοσίας μας να αποδίδονται στο ακέραιο οι απολαβές μας. Ήδη το πλαίσιο της μισθολογικής ανέλιξής μας είναι προβληματικό με την εκπαιδευτική προϋπηρεσία να μετράει μόνο τους μήνες και όχι όλη τη χρονιά το οποίο έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση στην αλλαγή κλιμακίου.

Για άλλη μια φορά όλοι εμείς οι αναπληρωτές που δουλεύουμε σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Δυτικής Αττικής είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές», καθώς η Διεύθυνση καθυστερεί την απόδοση των ΜΚ στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

Να θυμίσουμε ότι έχουν υπάρξει χρονιές που τα κλιμάκια καθυστέρησαν έως και 6 μήνες!

Το γεγονός ότι αμειβόμαστε με το κατώτατο μισθολογικό κλιμάκιο έρχεται να επιδεινώσει τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσής μας, λόγω της εργασιακής ομηρίας στην οποία μας έχουν καταδικάσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις, των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η υποστελέχωση της ΔΔΕ Δυτικής Αττικής, που κάθε χρόνο διατυπώνεται από τη διοίκηση ως λόγος της καθυστέρησης, παρά τις ομολογουμένως μεγάλες προσπάθειες των εργαζόμενων εκεί, δεν ευσταθεί πλέον ως δικαιολογία ώστε να υπάρχει η πιθανότητα, και φέτος, να φτάσουμε στα μέσα της άνοιξης και να εκκρεμεί η απόδοση των ΜΚ σε πληθώρα συναδέλφων!

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν χρόνια στη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής και συνεπώς η εξέταση και επικαιροποίηση των φακέλων τους δεν θα έπρεπε να είναι τροχοπέδη στην έγκαιρη απόδοση των ΜΚ τους.

Επειδή ακριβώς το φαινόμενο της εν λόγω καθυστέρησης είναι παλιό και γνωστό, είναι χρέος της Διεύθυνσης του γραφείου εκπαίδευσης να «κόψει αυτόν τον γόρδιο δεσμό» απαιτώντας/διεκδικώντας από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο την επαρκή στελέχωση του γραφείου, ώστε να εκπληρώνει η υπηρεσία, ως οφείλει, τις μισθολογικές υποχρεώσεις στους συναδέλφους αναπληρωτές στην ώρα τους!

Απαιτούμε:

  • Οι προσλήψεις να γίνονται έγκαιρα,σε μία φάση, και οι αναπληρωτές να πληρώνονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ, την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια εσκεμμένων ή μη καθυστερήσεων στην τοποθέτηση που οδηγούν στην απώλεια ημερομισθίων.
  • Στελέχωση του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης με το αναγκαίο προσωπικό και επίσπευση των διαδικασιών με αυτόματη ενημέρωση του συστήματος από τον ΟΠΣΥΔ και από τα οικονομικά στοιχεία της περασμένης χρονιάς.
  • Άμεση μισθολογική κατάταξη όλων των νέων μισθοδοτούμενων από τη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής στην επόμενη μισθοδοσία.
  • Να δεσμευτεί η υπηρεσία ότι θα γίνεται άμεσα η απόδοση μισθολογικών κλιμακίων σε όλους όσους αναλαμβάνουν υπηρεσία από εδώ και πέρα.