Με αφορμή την αποχώρησή της από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, η Δημοτική Παράταξη «Πολίτες Μπροστά» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγιάνναρο, εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου γίνονται γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησης. 

Τι αναφέρεται αναλυτικά…

«Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά που θα έπρεπε να είναι και τα αυτονόητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο σε έναν Δήμο.

Εκλέγεται από τους πολίτες ώστε να θίγει όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους Δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας και αποφασίζει ως προς το συμφέρον τους.

Αυτός λοιπόν πρέπει να είναι ο σκοπός όλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου: η ανάδειξη ζητημάτων και φυσικά η επίλυση τους.

Δυστυχώς στον τόπο μας, τα αυτονόητα εκλείπουν.

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του οργάνου, αποτελούν μια μαύρη σελίδα για την Ελευσίνα & τη Μαγούλα.

Ακούστηκαν απόψεις, χαρακτηρισμοί και εκφράσεις οι οποίες δεν συνάδουν και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει το ανώτατο αυτό όργανο.

Αντεγκλήσεις, τσακωμοί, συνεχείς και ανούσιες αντιπαραθέσεις, προσωπικές βεντέτες και διαφωνίες δεν έχουν καμία θέση μέσα στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική μας ομάδα από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει την αξία αλλά και τον ρόλο που πρέπει να έχει το δημοτικό συμβούλιο. Η εικόνα όμως που παρουσιάζει στις τελευταίες συνεδριάσεις, όχι απλά δεν αρμόζει στον ίδιο το θεσμό, αλλά τον απαξιώνει.

Ως Δημοτική Ομάδα «Πολίτες Μπροστά», στην τελευταία συνεδρίαση, συνειδητά επιλέξαμε να αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σεβόμενοι τους πολίτες και το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Με τις πρακτικές αυτές η αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου στα μάτια της κοινωνίας εκμηδενίζεται.

Δεν είναι δυνατόν ο χώρος αυτός να μετατρέπεται σε «καφενειακή» αρένα και σε χώρο έκφρασης προσωπικών εμμονών.

Όσο οι εκλεγμένες-οι σύμβουλοι δεν έχουν την στοιχειώδη συναίσθηση να τιμήσουν τους πολίτες που τους εξέλεξαν ώστε να επιτελέσουν αυτό το έργο, τότε τα προβλήματα του τόπου μας θα μεγεθύνονται και θα πολλαπλασιάζονται.

Ας αντιληφθούν όλες και όλοι την ευθύνη που τους αναλογεί και ας κάνουμε επιτέλους βήματα μπροστά, χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για το καλό του κοινού μας μέλλοντος».