Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, παρακολούθησε την ενημερωτική ημερίδα με θέμα: ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Ο θεσμός των ΤοΣΠΠΑ (Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας) και η συμμετοχή των πολιτών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι από Δήμους στους οποίους έχει συσταθεί και λειτουργεί ΤοΣΠΠΑ.

Ο κ. Μαργέτης συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Καρδάτο Δημήτριο και Κολλιαλή Κωνσταντίνο. Λαμβάνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα σημαντικά ακούστηκαν και τα οποία όπως επεσήμανε, «κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη και ενδυναμώνουν την ήδη ειλημμένη απόφασή μας να προχωρήσουμε στη σύσταση του ΤοΣΠΠΑ και στον Δήμο μας» καθώς δήλωσε.

Ο κ. Καρδάτος από την πλευρά του τόνισε τη σημαντικότητα της ημερίδας κατά την οποία ακούστηκαν άκρως ενδιαφέροντα πράγματα και δήλωσε πως είναι έτοιμος – μέσω της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου –  να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις.

Ο κ. Κολλιαλής δήλωσε ικανοποιημένος από την πληροφόρηση που έλαβε μέσω ειδικών επιστημόνων και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία στη λειτουργία του θεσμού του ΤοΣΠΠΑ.

«Προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα μας βοηθήσουν τόσο στην οργάνωση όσο και στη λειτουργία του ΤοΣΠΠΑ του Δήμου μας. Προχωράμε άμεσα στις απαιτούμενες επαφές με πρόσωπα και φορείς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερα και να προχωρήσουμε στην ίδρυση του ΤοΣΠΠΑ του Δήμου Μεγαρέων», κατέληξε.