Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα DIONYSOS PALACE η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Μεγάρων, με θέμα «Χρώματα και Αρώματα» και ιδιαίτερη αναφορά στα βότανα του Αγίου Μύρου.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη και σοβαρή  εργασία των μαθητών της Β’ τάξης του ΓΕ.Λ. που γίνεται υπό την ευθύνη της καθηγήτριας – βιολόγου Δέσποινας Παπαδάτου, εργασία που θα παρουσιαστεί στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου, με την ομάδα των μαθητών να στοχεύει στην διάκριση!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης όπου στο σύντομο χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για την εργασία τους, δηλώνοντας σίγουρος για την διάκρισή τους στο διεθνές συνέδριο που θα συμμετέχουν.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Βόρδος, Κώστας Μαργέτης, Βασίλης Σάλτας και Στέλιος Φρυγανάς, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κολλιαλής και ο τοπικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μήτσος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του 2ου ΓΕ.Λ. Μεγάρων Χριστίνα Παπαπανούση, η οποία αφού συνεχάρη τους μαθητές της Β’ τάξης για την μεγάλη προσπάθεια που είχε ως επιστέγασμα την εξαίρετη εργασία, ενώ δράττοντας την ευκαιρία δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρης Παπαγγελής ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που υποστήριξαν την προσπάθεια των μαθητών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, αλλά και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο.

Επίτιμος προσκεκλημένος ο Πατέρας Αλέξανδρος Κουργιαλής ο οποίος στην ομιλία του, ανέλυσε το θέμα «Νέοι και Εκκλησία», τονίζοντας ότι στην εποχή που ζούμε, την εποχή της αλλοτρίωσης της κοινωνίας μας με την κρίση θεσμών και αξιών να είναι στο επίκεντρο,  η Εκκλησία από τη φύση της είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των νέων, γιατί μπορεί με τον πιο ουσιαστικό τρόπο να νοηματοδοτήσει τη ζωή τους, καταλήγοντας πως  η συνεργασία της οικογένειας με την Εκκλησία είναι μια πολύ μεγάλη ελπίδα.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από παιδιά – μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων, ενώ πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση που αφορούσε τα μεγάλα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.