Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων προσκαλεί σε επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του Συσσιτίου-Τράπεζα Αγάπης Μεγάρων και 10 χρόνων λειτουργίας του Καταστήματος Αλληλεγγύης Μεγάρων, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19:00.

Το συσσίτιο του ναού Αγίας Παρασκευής, με «ψυχή του» τον πατέρα Αλέξανδρο Κουργιαλή, προσφέρει καθημερινά εδώ και 20 χρόνια γεύματα και φαγητό, που ετοιμάζουν οι εθελόντριες  στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του ναού, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά αυτή αποτελεί τη μέγιστη πράξη φιλανθρωπίας.

Κλείνοντας 20 χρόνια, όπου έχουν δοθεί τόνοι και κιλά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ο πατέρας Αλέξανδρος Κουργιαλής κάνει έναν απολογισμό προσφοράς, με μεγαλύτερη θέρμη για να συνεχίσει, με τη βοήθεια των εθελοντριών.

Στην επετειακή εκδήλωση, πρόκειται να παρουσιαστεί και το λεύκωμα-ημερολόγιο «Με 2 ματιές», το τρίτο κατά σειρά που έχει επιμεληθεί ο Μιλτιάδης Κατρακούλης, με φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Μουστάκα, σε χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής και ενέργειες του Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Η έκδοση του λευκώματος που παρουσιάζει αναπαράσταση καλλιτεχνικών έργων στο σήμερα, με φωτογραφίες με συμπολίτες μας να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές, συνεχίζοντας την παράδοση στο σήμερα, θα προσφερθεί για την στήριξη του έργου του συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων.