Ο Σπύρος Χατζής Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αντιπρόεδρος ο Κων/νος Μεντζελιώτης και Γραμματέας ο Κων/νος Φυλακτός

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 η ειδική συνεδρίαση των δημαιρεσιών για την εκλογή προεδρείου στο δήμο Μεγαρέων.

Η διαδικασία προέβλεπε αρχικά την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και έπειτα την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της δημοτικής επιτροπής η οποία αντικαθιστά την Οικονομική Επιτροπή αλλά και την επιτροπή ποιότητας ζωής που καταργούνται σύμφωνα με το νόμο 5013/2023.

Ευχές από το Δήμαρχο Παν. Μαργέτη για παραγωγική πενταετία

Την πρώτη συνεδρίαση για τη νέα χρονιά άνοιξε ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Ο κ. Μαργέτης ευχήθηκε η πενταετία 2024-2028 να είναι παραγωγική για το δήμο Μεγαρέων, με σημαντικά έργα για τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, τη Κινέτα και το Αλεποχώρι, υποστηρίζοντας ότι η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου είναι από τις καλύτερες που έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια, με προϋποθέσεις για συνεδριάσεις που θα έχουν ποιότητα τόσο στο λόγο όσο και στις αποφάσεις.

Προέδρευσε ο Σταμ. Γεωργακής

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προέδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας, ο κ. Σταμάτης Γεωργακής, ο οποίος δράττοντας την ευκαιρία ευχαρίστησε όλους τους δημότες που τον στήριξαν και με την ψήφο τους τον ανέδειξαν στην πρώτη θέση, ευχόμενος το νέο δημοτικό συμβούλιο να έχει δημιουργική θητεία με ομοψυχία και με γνώμονα το καλό των πόλεων μας.

Ακολούθως έγινε η εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας να προτείνει για τη θέση του προέδρου τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σπύρο Χατζή, το συνδυασμό «Νέα Δύναμη» με επικεφαλής τον Σπύρο Κορώση να προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου τον κ. Κων/νο Μεντζελιώτη και τον συνδυασμό «Ένωση Πολιτών» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη να προτείνει για τη θέση του γραμματέα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κων/νο Φυλακτό.

Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν διά ανατάσεως της χειρός, τόσο ο πρόεδρος όσο και οι αντιπρόεδρος και γραμματέας εξελέγησαν με πλήρη ομοφωνία μέσα σε κλίμα συναίνεσης.

Η διάρκεια της θητείας του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκινά από 2/1/2024 έως 30/6/2026.


Ποια πρόσωπα απαρτίζουν την δημοτική επιτροπή

Ακολούθησε η εκλογή των μελών της δημοτικής επιτροπής η οποία έγινε με μυστική ψηφοφορία και σε διαφορετικές κάλπες για την πλειοψηφία και την μειοψηφία.

Από την πλειοψηφία προτάθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Βόρδος, Δημήτρης Γεωργακής, Σταμάτης Γεωργακής, Κων/νος Μποτουνάς, Σπύρος Νικολάου, Βασίλης Σάλτας, Στέλιος Φρυγανάς και Ελπίδα Χονδρίδου.

Έπειτα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εξελέγησαν οι παρακάτω:

Δημήτρης Γεωργακής, Βασίλης Σάλτας, Κων/νος Μποτουνάς και Σπύρος Νικολάου.

Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία είναι οι Δημήτρης Βόρδος, Σταμάτης Γεωργακής, Στέλιος Φρυγανάς και Ελπίδα Χονδρίδου.

Από την μειοψηφία υποψήφιοι ήταν οι κ.κ. Σπύρος Κορώσης, Σταύρος Κ. Φωτίου, Θανάσης Ζάλης και Άγγελος Μακρυγιάννης και εξελέγησαν ως τακτικά μέλη ο κ. Σπύρος Κορώσης με τον κ. Θανάση Ζάλη με αναπληρωματικά μέλη τον κ. Σταύρο Κ. Φωτίου και Άγγελο Μακρυγιάννη.


Οι δηλώσεις των μελών του προεδρείου

 Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου πήραν τις θέσεις τους στα έδρανα του προεδρείου κάνοντας και τις πρώτες δηλώσεις.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Χατζής αναφέροντας τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε να με προτείνει για τη θέση του προέδρου αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Εύχομαι να έχουμε μια δημιουργική πενταετία με σημαντικά αποτελέσματα για το δήμο μας».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κων/νος Μεντζελιώτης δήλωσε: «Ξεκινάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ευχαριστούμε το λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που μας επέλεξε να τον εκπροσωπήσουμε και ελπίζουμε σε μια περίοδο ευημερίας για τον τόπο με έργα και δράσεις προς όφελος των πολιτών».

Τέλος ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Κων/νος Φυλακτός δήλωσε: «Εύχομαι να έχουμε μια δημιουργική θητεία ώστε να πάνε όλα καλά υπέρ του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου που μας ψήφισε».