Δράττοντας την ευκαιρία έπειτα από ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθη Βαρελά που κατήγγειλε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τη στάση του δημάρχου απέναντι στο τοπικό συμβούλιο της Κινέτας ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης πήρε δημόσια θέση και θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο ανέφερε τα εξής:

«Καταρχήν πρέπει να διευκρινίσω πως δεν πρόκειται για Κοινοτικό Κατάστημα στη Κινέτα, αλλά για Δημοτικό Κατάστημα στο οποίο ο δήμος έχει παραχωρήσει χώρο για τη κοινότητα, γραφείο για την ομοσπονδία, γραφείο για το αστυνομικό τμήμα αλλά και για το ιατρείο.

Είναι ένα δημοτικό κατάστημα και από πού έως που ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του δεν μπορεί να συνεδριάσει σε αυτό.

Στη Κινέτα είχαμε το πρωί της Τρίτης μια σύσκεψη καθαρά τεχνικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή του δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη αλλά και του εργολάβου που θα κάνει τα έργα.

Θέλαμε να μιλήσουμε για τα διαδικαστικά και κυρίως για τα τεχνικά θέματα των έργων, θέλαμε να συντονίσουμε την κατάσταση σχετικά με τις μηκοτομές, τις ρυμοτομήσεις, τις κολώνες της ΔΕΗ κλπ.

Δεν γνωρίζω πώς βρέθηκαν εκεί όλα τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου που ζήτησαν να συμμετέχουν ή να συμμετέχει τουλάχιστον η πρόεδρος.

Αναρωτιέμαι, ο δήμαρχος με την Περιφέρεια δεν μπορούν να κάνουν μια σύσκεψη ή μια συνάντηση εργασίας; Πρέπει να έχουν τοποτηρητή;

Ζητήσαμε στους εκπροσώπους της Κοινότητας αν έχουν την καλοσύνη να μας αφήσουν να κάνουμε τη συνάντηση για να συντονίσουμε τις δράσεις.

Ποιο ήταν το πρόβλημα; Είχε συνεδρίαση το κοινοτικό συμβούλιο και το διακόψαμε;

Απλά βρέθηκαν στο χώρο με απαίτηση να συμμετέχουν στη συνάντηση, που ήταν καθαρά υπηρεσιακή και στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Δεν μπορεί να συσκεφθεί ο δήμαρχος με την Περιφέρεια χωρίς την παρουσία τοποτηρητή;

Είμαστε άραγε υπό επιτήρηση; Δεν πήγαμε να κάνουμε κάτι κρυφά, αλλά θέλαμε να συζητήσουμε για να επιλύσουμε όλα τα τεχνικά ζητήματα στα έργα που πρόκειται να γίνουν».