Οι αναφορές στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για δύσκολο χειμώνα αποτελεί όπως φαίνεται «πάτημα» για πολλούς ώστε ν’ αρχίσουν το φαινόμενο της ξυλοκοπής.

Όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι αναγνώστες μας βλέποντας τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και προέρχονται από κτήμα συμπολίτη μας, το φαινόμενο της ξυλοκοπής παίρνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες αφού οι καταγγελίες για δολιοφθορές πληθαίνουν.

Όπως μας κατήγγειλε συμπολίτης δεν έχει τέλος η δράση των κλεφτών που λυμαίνονται ξένες περιουσίες χωρίς να σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα ιδιοκτητών ελαιοδέντρων στην περιοχή των Μεγάρων.

Οι κλέφτες εισβάλλουν στα λιόφυτα και κόβουν τις ελιές, παίρνοντας τα χοντρά ξύλα, με τις φωτογραφίες να «μιλούν» από μόνες τους.

Ως εφημερίδα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου τώρα που είναι νωρίς, διότι δεν είναι διόλου απίθανο πολλοί ιδιοκτήτες ελαιοδέντρων να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Δεν γνωρίζουμε ποιος ελεγκτικός μηχανισμός μπορεί να σταματήσει αυτή την παράνομη δράση, – ίσως η Αγροφυλακή – όμως επιβάλλεται και οι ιδιοκτήτες να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.