Αγαπητοί κάτοικοι της Κινέττας,

Σαράντα χρόνια περιμένουμε να έρθει το νερό στην Κινέττα! Σ΄ αυτά τα χρόνια έχουν γίνει δημόσια έργα που η διαδρομή τους θα βοηθούσε να έρθει με χαμηλότερο κόστος το νερό στην Κινέττα, όπως είναι η Εθνική Οδός που συνδέει την Αθήνα με την Πελοπόννησο, ο αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει τα διυλιστήρια με τον Βαρδινογιάννη κ.α.

Παρόλα αυτά (αν και είχαν γίνει προτάσεις)  το νερό δεν θέλησαν να το συνδέσουν με την Κινέττα.

Οι κάτοικοι υδρεύονται με νερό ακατάλληλο από γεωτρήσεις, ενώ  για οικιακή χρήση ο καθένας στο χώρο του έχει δεξαμενή για να αγοράζει νερό από τους μεταφορείς –  νερουλάδες – βυτία.

Κάτοικοι και Φορείς με τον αγώνα τους δημιούργησαν τις συνθήκες για να ξεκινήσουν τα έργα τροφοδότησης του αγωγού και της δεξαμενής, που είναι σε εξέλιξη.   Καθυστερούν όμως αδικαιολόγητα από την ΕΥΔΑΠ, με ευθύνη Δήμου, Περιφέρειας, κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη ότι το νερό στην Κινέττα έγινε πραγματικότητα, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα,  είναι σε εκκρεμότητα το εσωτερικό δίκτυο και τα αντλιοστάσια. Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις του κ Χαρδαλιά έγιναν αμέσως μετά το μάζεμα των  830 υπογραφών και την παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σήμερα οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί έχουν πληροφορηθεί ότι η ΕΥΔΑΠ θα βάλει αύξηση στο νερό που προμηθεύονται οι μεταφορείς (νερουλάδες) και βέβαια αυτή η αύξηση θα μετακυλισθεί στους κατοίκους της Κινέττας.

Η Επιτροπή Αγώνα επικοινώνησε με το δήμαρχο Μεγάρων κ. Μαργέτη και του έθεσε το ζήτημα, θέτοντας του ότι η αύξηση δεν πρέπει να γίνει μέχρι να έρθει νερό στην Κινέττα.

Για το σκοπό αυτό και όχι μόνο, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Ιουλίου ώρα 10:00 πμ, στον κόμβο ΠΕΟΑΚ (πλησίον κοινότητας)   όλους τους κατοίκους και φορείς να αντιδράσουμε, να μη γίνει αύξηση στο νερό.

Να καθαριστούν άμεσα οι κοινόχρηστοι χώροι από χόρτα και κλαδέματα.

Δεν έχουμε παραιτηθεί από όλες τις άλλες ελλείψεις που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη: τοπικό ιατρείο – σχολείο – συγκοινωνία – δρόμοι – διαβάσεις πεζών και όλα τα άλλα.

Να είμαστε όλοι εκεί,  δοκιμάστηκε η αναμονή, με τον αγώνα μας θα κάνουμε την Κινέττα αυτό που της αξίζει!