Πολιτική κόντρα ανάμεσα στην Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» με επικεφαλής τον Σπύρο Κορώση και στην διοίκηση Παναγιώτη Μαργέτη απέφερε η απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρου Χατζή να αποβάλλει από την αίθουσα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης 3-7-2024, τον Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σεβαστή.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ», γίνεται λόγος για απαράδεκτη στάση από την πλευρά της διοίκησης και για μία άνευ προηγουμένου απόφαση που προσβάλλει τη δημοκρατία και κάθε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου

«Από την πρώτη μέρα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλώσαμε ανοιχτά ότι θα συμβάλλουμε ενεργά στην εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την εποικοδομητική ανταλλαγή επιχειρημάτων. Δυστυχώς η διοίκηση Μαργέτη δεν ανταποκρίθηκε στη θετική διάθεσή μας κι επανειλημμένα παραβίασε τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι στη συνεδρίαση της 9ης Μάϊου 2024 σε ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Σπύρος Κορώσης στο Δήμαρχο, πριν από αυτόν απάντησε κατά πλήρη παράβαση του Κανονισμού η πλειοψηφία των αντιδημάρχων, ματαιώνοντας το νόημα της διαδικασίας. Παρά τις επανειλημμένες, κόσμιες και τεκμηριωμένες αντιδράσεις μας η διοίκηση συνέχισε να βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο της.

 

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής στάσης ήταν η απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κου Σπύρου Χατζή ν’ αποβάλει από τη συνεδρίαση της 3ης-7-2024 το δημοτικό μας σύμβουλο, κ. Ιωάννη Σεβαστή χωρίς κανέναν λόγο.

Για την ακρίβεια, ο πολλάκις εμφανιζόμενος ως δημαρχεύων αντιδήμαρχος, αναλαμβάνοντας ν απαντήσει σ΄ όλα τα προ ημερησίας ερωτήματα που τίθενται στη διοίκηση είτε τον αφορούν είτε όχι, κ. Βασίλης Σάλτας απάντησε σε τοποθέτηση του κ. Σεβαστή (χωρίς ο κ. Σεβαστής να είχε αναφερθεί στον ίδιο) με σαφείς προσωπικές αναφορές εναντίον του με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ζητήσει απόλυτα δικαιολογημένα ν’ απαντήσει επί προσωπικού, όπως ρητά προβλέπει ο Κανονισμός.

Παρόλ’ αυτά, ο κ. Χατζής όχι μόνο δεν του έδωσε το λόγο αλλά αποφάσισε την αποβολή του από την αίθουσα!

Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου απόφαση που προσέβαλε τη δημοκρατία και κάθε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο. Παρά δε την προτροπή μας ν’ ανακαλέσει την άστοχη κι αυταρχική του απόφαση, ο κ. Χατζής ενέμεινε σε αυτή με αποτέλεσμα να μη μας αφήσει άλλα περιθώρια και ν’ αποχωρήσουμε ως δημοτική ομάδα από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αφήνουμε στην κρίση των κατοίκων της περιοχής τη συμπεριφορά του κου Χατζή και της διοίκησης Μαργέτη, καλώντας όλους να δουν το βίντεο της συνεδρίασης για να διαπιστώσουν ότι ο κ. Σεβαστής δεν είπε και δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί την αποβολή του από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάνουμε σαφές ότι θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να εξασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τονίζουμε δε στη διοίκηση Μαργέτη ότι δεν θα επιτρέψουμε η αναποτελεσματικότητα κι η ανακολουθία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων που τη διακρίνουν να κρυφτούν με επίδειξη αυταρχικότητας εκ μέρους της».

«ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Επικεφαλής Σπύρος Γ. Κορώσης