Πυριτιδαποθήκη θυμίζουν πολλές περιοχές του Δήμου μας από τα κλαδέματα των οικοπέδων που μένουν επί μέρες αμάζευτα και μάλιστα δίπλα από ακαθάριστες εκτάσεις! Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι από το Ήρεμο Κύμα η κατάσταση είναι σοβαρή και ο κίνδυνος πυρκαγιάς τεράστιος! Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά το μέγεθος του προβλήματος.

Ήδη στην Αττική χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, χάθηκαν δυο ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν περιουσίες. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά προκαλεί μιλώντας για «ατομική ευθύνη» και «ακραία φαινόμενα» ενώ κρίνει πως η κατάσταση είναι καλή! (προφανώς με την έννοια πως θα μπορούσε να είναι χειρότερη).

Την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, αλλά και όλες οι προηγούμενες που πάντα έβλεπαν και βλέπουν την πρόληψη και γενικά την αντιπυρική προστασία ως κόστος που πρέπει να αποφύγουν.

Γι’ αυτό η Πυροσβεστική Υπηρεσία πάσχει από προσωπικό και μέσα, το ίδιο και η Δασική Υπηρεσία. Ευθύνη σ’ αυτό όμως έχουν και η Περιφέρεια και ο Δήμος, που ενώ τους δίνονται συνεχώς αρμοδιότητες, όπως η απομάκρυνση των κλαδεμάτων, δεν προχωρούν σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και βέβαια σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε μέσα και οχήματα.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή την κατάσταση δείχνει ξεκάθαρα πως συμφωνεί ουσιαστικά με αυτή την πολιτική και όπου διαμαρτύρεται –πάντα ήπια- το κάνει για τα μάτια του κόσμου ζητώντας κατά τ’ άλλα την κατανόησή του! Να δούμε πού θα βρει κατανόηση αν ξεσπάσει η πυρκαγιά και χαθούν περιουσίες ή –αλίμονο- ανθρώπινες ζωές!

Τους σχεδιασμούς όλων τους ξέρουμε πολύ καλά: Παράδοση των αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες-εργολάβους, με τον λαό να πληρώνει για μια ακόμη φορά για τα πάντα και ο κίνδυνος να είναι προ των πυλών!

Ο λαός να μη δείξει «κατανόηση» και να μη δικαιολογήσει κανέναν! Αυτοί ευθύνονται με την πολιτική τους για την απογύμνωση των υπηρεσιών από προσωπικό και μέσα, αυτοί ευθύνονται που κάθε χρόνο κινδυνεύει η περιουσία και η ζωή του λαού, ενός λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και που πηγαίνουν σε μια χούφτα μονοπώλια (500.000 ευρώ τη μέρα κοστίζει η φρεγάτα που φυλάσσει όχι σύνορα, αλλά τα συμφέροντα των εφοπλιστών) αδιαφορώντας για το περιβάλλον, τις περιουσίες και την ίδια μας τη ζωή.

Ο Δήμαρχος ας σταματήσει να ζητά «κατανόηση» και να απαιτήσει άμεσα κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού ώστε να απομακρυνθούν άμεσα τα κλαδέματα κι οτιδήποτε άλλο αποτελεί εστία πυρκαγιάς.

Ο λαός της περιοχής να βρίσκεται σε ετοιμότητα γιατί «τα δύσκολα είναι μπροστά μας» (κάτι ξέρει ο πρωθυπουργός) και στα δύσκολα…ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!