Η HELLENIQ ENERGY στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρέθηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024, στον Δήμο Μεγαρέων για να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο πρασίνου με βότανα.
«Με τη συμβολή των ανθρώπων της, των εργαζομένων της που αποτελούν την καρδιά του Ομίλου η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου – μεταξύ άλλων ανά την Ελλάδα – και στο άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια), στο πάρκο τσέπης που δημιουργείται με τη συνέργεια του Ομίλου και του Δήμου Μεγαρέων», δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου, Γεωργία Λασανιάνου.
Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, από τη μεριά του δήλωσε ότι «τέτοιες προσπάθειες και ενέργειες βοηθούν και τον Δήμο, ο οποίος στηρίζει και επενδύει στις «πράσινες πρωτοβουλίες», αλλά και τα μικρά παιδιά, τα οποία για ακόμη μία φορά είχαν βιωματική σχέση αλληλεπίδρασης με το χώμα και το περιβάλλον, καθώς εργαζόμενοι της εταιρείας και τα παιδιά τους εθελοντικά προσφέρθηκαν να συμβάλλουν στη φύτευση είτε διάφορων φυτών, είτε συγκεκριμένων βοτάνων και να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο πρασίνου».
Με ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλειος Σάλτας, δήλωσε με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Μία νέα συνεργασία φαίνεται να μπαίνει σε στέρεες και υγιείς βάσεις, με νέες ιδέες, δημιουργία με άποψη, όπου σήμερα παίρνει σάρκα και οστά. Ημέρα περιβάλλοντος για τα ΕΛΠΕ και η εταιρεία HelleniQ Energy στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, επέλεξε με τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους να φυτέψουν το νέο πανέμορφο πάρκο (χορηγία και κατασκευή ΕΛΠΕ) στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια). Μία όμορφη πρωτοβουλία που μας τιμά όλους!».
Με αφορμή τη δράση και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακής, ανέφερε: «Η αξιοποίηση του δημοσίου χώρου είναι πρωταρχικής σημασίας για την ποιότητα ζωής. Γίνονται πράξη σιγά σιγά τα σχέδια μας προς την κατεύθυνση αυτή».
Παρόντες στη δράση και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Μαργέτης, Πρασίνου και Περιβάλλοντος Σπύρος Νικολάου και Καθαριότητας Στέλιος Φρυγανάς.
Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της δράσης και για λόγους ασφαλείας η εταιρεία παρείχε ασθενοφόρο και είχε προσκαλέσει και την εθελοντική ομάδα Κούρος για κάθε ενδεχόμενο.