Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Μεγάρων.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος, οι γονείς και το διδακτικό προσωπικό χειροκρότησαν τα παιδιά τους σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη βραδιά.

  Χαιρετισμό στους απόφοιτους απηύθυνε η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Μεγάρων Χριστίνα Παπαπανούση η οποία αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους της καθηγητές για την σοβαρή εκπαιδευτική δουλειά που έκαναν, ευχαρίστησε και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια στέκεται δίπλα στο σύλλογο καθηγητών και αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά.

Η κ. Παπαπανούση τόνισε πως η αποφοίτηση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας για τους μαθητές οι οποίοι πλέον ενηλικιώνονται αφού είναι υποψήφιοι φοιτητές.

Με συγκινητικά λόγια για τα 14 μαθητικά χρόνια μίλησαν τόσο ο σχολικός σύμβουλος Γιάννης Σταμπόλας, όσο και η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ελένη Υφαντή, αλλά και ο εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας Γιάννης Φουρτουλάκης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, ο οποίος στην σύντομη παρέμβασή του, ευχήθηκε στους αποφοίτους κάθε επιτυχία στη μετέπειτα πορεία τους, καλώντας τους να παραμείνουν ενεργοί πολίτες  και να επιστρέψουν στην πόλη μας, όσο μακριά κι αν τους πάει η φοιτητική τους ζωή.

Η φετινή τελετή αποφοίτησης ήταν διαφορετική από τις άλλες, ιδιαίτερα φαντασμαγορική, όπως γίνεται στα μεγάλα κολλέγια και πανεπιστήμια.

Γι’ αυτό είχαν φροντίσει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με πρωτεργάτη τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαγγελή και με αρωγούς όλα τα μέλη του, με τη συνδρομή της διευθύντριας του Λυκείου και του συλλόγου των καθηγητών.

Από την πλευρά μας να ευχηθούμε στους αποφοιτήσαντες μαθητές – υποψήφιους φοιτητές οι οποίοι πλέον είναι οπλισμένοι με γνώσεις, αξίες και αρχές να κερδίσουν τη ζωή και να κατακτήσουν όλα όσα ονειρεύονται σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.