Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο με αφορμή το με αρ. πρωτ. 777/18-06-2024 έγγραφο του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολεοδομίας Δήμου Φυλής, Νίκου Χατζητρακόσια.

Στο εν λόγω έγγραφο, ο αντιδήμαρχος κάνει λόγο για την ανάγκη διατήρησης των Σχολικών Επιτροπών και προτείνει την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας καθώς και τη δημιουργία ενιαίου πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών.

Ο κ. Μπούρας, αναμένοντας την απάντηση του υπουργού, θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, προκείμενου να υπάρξει θετική έκβαση.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ 

Επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο το δήμο Φυλής αλλά και τους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας – Μαγούλας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ασπροπύργου, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση αφού οι Σχολικές Επιτροπές αποτελούν «εργαλείο» για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στους δήμους της δυτικής Αττικής.

Γι’ αυτό και εμείς από την πλευρά μας επικροτούμε τις ενέργειες του κ. Μπούρα που έδειξε για μια ακόμη φορά ότι αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες.