Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν, με τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό α) Ζωγραφικής με θέμα « 1924 – 2024: 100 χρόνια δημιουργικής πορείας του Τομέα Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Ο Εθελοντισμός ως Στάση Ζωής». Β) Ζωγραφικής με θέμα «Ο πόλεμος μέσα από τα παιδικά μάτια» και γ) Κολλάζ με θέμα «Φυσικές καταστροφές… Ερυθρός Σταυρός… Όπου Υπάρχει Ανάγκη… Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι».

Το 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων, διέπρεψε ανάμεσα σε εκτατών πενήντα  (150) σχολεία πανελλαδικά.

Ειδικότερα, από οκτακόσιους (800) μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από είκοσι πέντε (25) μαθητές και μαθήτριες εκ των οποίων οι έξι (6) έλαβαν τιμητικές διακρίσεις.

 

Ειδικότερα στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «1924 – 2024: 100 χρόνια δημιουργικής πορείας του Τομέα Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Ο Εθελοντισμός ως Στάση Ζωής», η ΨΑΡΡΑ ΑΝΔΡΙΑΝΗ έλαβε το 3ο Βραβείο και η ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ έλαβε έπαινο.

Στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Ο πόλεμος μέσα απ’ τα παιδικά μάτια» διακρίθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι μαθήτριες, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΧΑΤΖΗΗΛΙΑ ΕΥΑΝΘΙΑ με το 3ο Βραβείο και η ΛΙΟΥΛΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ με έπαινο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων κύριος ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣ.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Μεγάρων, συγχαίρει τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν, όσο και την εκπαιδευτικό κυρία ΜΑΡΓΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ για τον γενικό συντονισμό και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στον εθελοντισμό.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει και στον Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την άψογη συνεργασία.