• Οι αδέσποτες σφαίρες στο Βλυχό επιταχύνουν τη συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό
  • Στις προθέσεις της διοίκησης η σύσταση τοπικού συμβουλίου πρόληψης της εγκληματικότητας
  • Δίκαιες «φωνές» από τους Σπ. Κορώση, Γρ. Σταμούλη και Άγ. Μακρυγιάννη

Το μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν οι κάτοικοι των Μεγάρων με τους συνεχόμενους πυροβολισμούς που προέρχονται από τον οικισμό Ρομά στο Βλυχό, ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν προ ημερησίας και απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου.

Με προεξάρχοντα τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρο Κορώση και τους κ.κ. Γρηγόρη Σταμούλη και Άγγελο Μακρυγιάννη να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, το μεγάλο αυτό θέμα τέθηκε στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, αφού πρόκειται για ένα ζήτημα όπου το τελευταίο διάστημα υπάρχει γενική κατακραυγή από τους δημότες οι οποίοι με κάθε τρόπο και από κάθε μέσο διαμαρτύρονται.

Σπ. Κορώσης: Δεν πρέπει να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί

Αρχικά ο Σπύρος Κορώσης τόνισε πως πρέπει να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας από τη διοίκηση να καταθέσει το πλάνο της γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. «Μπορεί να είναι θέμα που αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία όμως και ο δήμος από την πλευρά του μπορεί να κάνει πιο εύκολο το έργο της Αστυνομίας δρομολογώντας τις εξελίξεις. Δεν πρέπει να κοιμόμαστε και να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορώσης υπερτονίζοντας πως το πρόβλημα αφορά και τους βουλευτές της Δυτικής Αττικής αλλά και την κυβέρνηση.

Γρ. Σταμούλης: Προβλήματα παραβατικότητας όχι μόνο στο Βλυχό αλλά και στην Κινέτα

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο τέως δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ο οποίος αφού συμφώνησε με τα λεγόμενα του κ. Κορώση, συμπλήρωσε πως είναι επιβεβλημένο να γίνουν παρεμβάσεις στο Υπουργείο για περισσότερη αστυνόμευση και στο Βλυχό αλλά και στους οικισμούς, γνωστοποιώντας πως η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με κλοπές σε σπίτια στη περιοχή της Κινέτας. Ο κ. Σταμούλης πρότεινε να γίνει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το Δήμαρχο και με την συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του κ. Μαργέτη.

Αγγ. Μακρυγιάννης: Πρέπει να προλάβουμε καταστάσεις πριν θρηνήσουμε θύματα

Παρεμβάσεις από την διοίκηση του δήμου προκειμένου να ληφθούν μέτρα άμεσα, ζήτησε και ο κ. Άγγελος Μακρυγιάννης. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφες Πόλεις» θύμισε πως και αυτός πριν λίγους μήνες έπεσε θύμα της συγκεκριμένης παραβατικής ομάδας τονίζοντας ότι πρέπει η διοίκηση του δήμου να ασκήσει πίεση προς το Υπουργείο προκειμένου να ληφθούν μέτρα ώστε να μην κινδυνεύουν οι δημότες τόσο από παραβατικές συμπεριφορές όσο και από κάποια αδέσποτη σφαίρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι «Πρέπει να προλάβουμε καταστάσεις πριν θρηνήσουμε θύματα».

Τη σύσταση συμβουλίου πρόληψης της εγκληματικότητας προανήγγειλε ο δήμαρχος

Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαργέτης έκανε γνωστό πως για το θέμα που αφορά τους συνεχείς πυροβολισμούς παρενέβη άμεσα και συνάντησε τον διευθυντή Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής ο οποίος τον ενημέρωσε πως από την υπηρεσία του έχουν ήδη συλλεχθεί κάλυκες από τις σφαίρες σε φωτοβολταϊκά και σε αυλές σπιτιών.

Ο κ. Μαργέτης γνωστοποίησε ότι υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με το δήμαρχο να ευελπιστεί πως ο υπουργός θα αφουγκραστεί τις ανησυχίες του δημάρχου Μεγαρέων που αποτυπώνουν την αγωνία όλων των κατοίκων του δήμου. Ο δήμαρχος Μεγαρέων ενημέρωσε το σώμα πως στις προθέσεις της διοίκησης του είναι να προχωρήσει στη σύσταση συμβουλίου πρόληψης εγκληματικότητας και παραβατικότητας όπου θα μετέχουν διάφοροι φορείς αλλά και διαμεσολαβητές για τους Ρομά, ενώ το συγκεκριμένο όργανο θα έχει και συνεργασία με την Αστυνομία.

Β. Σάλτας: Πρέπει να προγραμματιστούν έργα υποδομής στο Βλυχό

Παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Σάλτας ο οποίος επεσήμανε πως στον οικισμό του Βλυχού πρέπει να προγραμματιστούν έργα υποδομής ώστε ο οικισμός να γίνει ανθρώπινος θυμίζοντας ότι έχουν δημοπρατηθεί έργα για την περιοχή όμως ο εργολάβος μετά από επιθέσεις που δέχθηκε, αλλά και κλοπές στα εργαλεία του, σκέφτεται να αποχωρήσει. «Προσπαθούμε να τον πείσουμε να συνεχίσει το έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλτας δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης προς τους Ρομά.