Η σχέση εμπιστοσύνης και ζωής που έχει με τους συμπολίτες μας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αντώνης Υψηλάντης επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου στην προεκλογική του ομιλία.

Πρόσωπα κάθε ηλικίας, αλλά και στελέχη του κόμματος από τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο και τη Δυτική Αττική βρέθηκαν στην αίθουσα δεξιώσεων του PUZZLE στη παραλία της Βαρέας όπου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του συμπολίτη μας υποψήφιου βουλευτή Δυτικής Αττικής.

Πριν την έναρξη της ομιλίας, ακούστηκαν συγκινητικά λόγια για την πορεία του Αντώνη Υψηλάντη στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, τόσο από τον Σπύρο Κέντρο όσο και από τον Τάσο Κουρκούτα.

Ο Σπύρος Κέντρος που ήταν ο πρώτος γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στα Μέγαρα που συνάντησε τον Αντώνη Υψηλάντη στο μαθητικό και μετέπειτα στην νεολαία του κόμματος, συγκίνησε ιδιαίτερα όταν έκανε αναφορά στην πρώτη επίσκεψη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 στα Μέγαρα κάνοντας γνωστό πως σε ηλικία 7 ετών ο Αντώνης ήταν εκεί και κρατούσε το χέρι του πατέρα του.

Ο κ. Κέντρος υπενθύμισε ότι στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Υψηλάντης μαζί με τον αείμνηστο Μάκη Πάνο τόλμησαν να στήσουν την τοπική οργάνωση ώστε το κόμμα σε αυτές τις δύσκολες εποχές να υπάρχει υποστηρίζοντας πως η αξιοπρεπής και με ανιδιοτέλεια στάση του Αντώνη Υψηλάντη πρέπει να εκτιμηθεί από τους συμπολίτες μας.

Ιδιαίτερα θερμά ήταν τα λόγια του Τάσου Κουρκούτα. Ο Τάσος Κουρκούτας στενός φίλος του Αντώνη Υψηλάντη, ήταν αυτός που ως γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ το 1997 εμπιστεύθηκε στον δικό μας άνθρωπο, τον εκδότη μας, τον τομέα επικοινωνίας της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Κουρκούτας θύμισε πως ο Αντώνης Υψηλάντης «κράτησε Θερμοπύλες» στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ όταν μαζί με άλλα τοπικά στελέχη στήριξαν το κόμμα ακόμη και όταν αυτό κατέρρεε, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Υψηλάντη, αφού η πορεία του στα κοινά έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιπροσωπεύσει επάξια το ΠΑΣΟΚ της Δυτικής Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκίνηση στην αναφορά στους Μάκη Πάνο και Λευτέρη Νικολάου

Ακολούθως στο βήμα βρέθηκε ο Αντώνης Υψηλάντης ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ανέφερε πως η παρουσία τους επιβεβαιώνει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ που αναγεννιέται, επιστρέφει και προχωράει μπροστά.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην ισχυρή εντολή που του έδωσαν οι πολίτες για να χτίσει και πάλι μια μεγάλη πλειοψηφική παράταξη.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε! Αυτό φαίνεται από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Περιφέρεια και θα φανεί ξεκάθαρα στην κάλπη της 21ης Μάη. Αυτή θα είναι η τελική και η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση!» ανέφερε σχετικά ο κ. Υψηλάντης.

Μιλώντας για την κομματική του διαδρομή υπενθύμισε ότι στην πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν εγκατέλειψε αλλά έμεινε στο χώρο και τον στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Συγκίνησε μάλιστα το κοινό όταν έκανε αναφορά σε δύο πρόσωπα που τους είχε συμπαραστάτες ώστε όλοι μαζί να κρατήσουν «ζωντανή» την τοπική οργάνωση.

«Δυστυχώς δύο πρόσωπα απ’ αυτούς που στα δύσκολα κρατήσαμε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό, «έφυγαν νωρίς». Αναφέρομαι στους αείμνηστους Μάκη Πάνο και Λευτέρη Νικολάου. Μάκη, Λευτέρη η απουσία σας από των αγώνα αυτών των εκλογών είναι αισθητή. Η απουσία σας μου δίνει περισσότερη δύναμη ώστε μέχρι την τελευταία ώρα, πριν κλείσουν οι κάλπες να συνεχίσω να αγωνίζομαι για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ» τόνισε.

 

«ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κυβέρνησαν και απέτυχαν»

Ο Αντώνης Υψηλάντης άσκησε κριτική τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι και τα δύο κόμματα κυβέρνησαν και απέτυχαν, κάτι που – όπως είπε – φαίνεται και στη Δυτική Αττική, με τρανό παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Κάνοντας λόγο για λόγια του αέρα και ψεύτικες υποσχέσεις, επεσήμανε πως η εφημερία του Κέντρου Υγείας είναι προβληματική με το λουκέτο είναι προ των πυλών ενώ ψεύτικα λόγια αποδεικνύονται οι υποσχέσεις των κυβερνητικών στελεχών για την ασφάλεια των εργαζομένων στο κέντρο υγείας.

Ο συμπολίτης μας υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την υγεία οι οποίες περιέχουν την ενίσχυση του συστήματος πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας σε κάθε δήμο. δεν δίστασε μάλιστα να καταθέσει και τη δική του πρόταση για την δημιουργία ενός ακόμη πολυδύναμου Κέντρου Υγείας στο χώρο της παλιάς softex ώστε να εξυπηρετείται και η Νέα Πέραμος, την στιγμή που ο πληθυσμός του δήμου τετραπλασιάζεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

«Οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής δεν είναι κάτοικοι Β’ κατηγορίας»

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν αυτό της ασφάλειας. Όπως είπε, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στη δυτική Αττική έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τους πολίτες να αισθάνονται απροστάτευτοι. Διαμήνυσε δε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στη δυτική Αττική και να επανέλθει ο νόμος και η τάξη στην περιοχή.

«Πρέπει να το κατανοήσουν οι κυβερνώντες: Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δεν είναι κάτοικοι Β’ κατηγορίας», τόνισε, επισημαίνοντας πως το αγαθό της ασφάλειας, αποτελεί δικαίωμα όλων των πολιτών και βασική υποχρέωση του κράτους.

Πρότεινε μάλιστα, αλλαγές στον ποινικό κώδικα με πιο αυστηρές ποινές, επιτάχυνση των διαδικασιών εκδίκασης των υποθέσεων, αύξηση της αστυνόμευσης στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής, για να μπει ένα τέλος στην συνεχόμενη ανασφάλεια των πολιτών.

Στο προσκήνιο η μεγάλη επένδυση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού

Ακολούθως έφερε ξανά στη δημοσιότητα το μεγάλο θέμα που απασχολεί έντονα τους πτηνοτρόφους των Μεγάρων και αφορά την επένδυση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, για την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου προϋπολογισμού άνω του 1 εκ.ευρώ. Όπως είπε, και σε αυτό το ζήτημα οι υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού προς την διοίκηση του συνεταιρισμού παραμένουν ανεκπλήρωτες και αποτελούν τροχοπέδη στην υλοποίηση ενός έργου που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των πτηνοτρόφων δήλωσε ότι οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν βρεθεί θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην χαθεί αυτή η επένδυση και να μην μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι στον συνεταιρισμό.

 

Στα μέτρα στήριξης αγρότες, πτηνοτρόφοι και παραγωγοί με παρέμβασή του

Ο πρωτογενής τομέας ήταν το επόμενο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Υψηλάντης. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω θύμισε πως τη περίοδο της πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε επιλεκτική πολιτική όσον αφορά τα μέτρα στήριξης σε κατηγορίες των ΚΑΔ που αντιστοιχούσαν στον πρωτογενή τομέα αφού με τα μέτρα που εξήγγειλε είχε χωρίσει αυθαίρετα τις παραγωγικές δραστηριότητες στη μέση. Υπενθύμισε ότι ως πολιτευτής του κόμματος τότε, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες συμπολιτών μας παραγωγών απέστειλε προσωπική επιστολή στο γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη ζητώντας του να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ούτως ώστε οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι πτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί να συμπεριληφθούν στους ΚΑΔ που αντιστοιχούσαν στον πρωτογενή τομέα και έχριζαν μέτρων στήριξης.

Μετά την ερώτηση και την δημόσια προτροπή της αείμνηστης προέδρου Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό οι ΚΑΔ των επαγγελμάτων που απουσίαζαν από την λίστα των μέτρων στήριξης ενεργοποιήθηκαν. Ο κ. Υψηλάντης δήλωσε υπερήφανος που με την παρέμβαση του κατάφερε να πετύχει το στόχο προς όφελος των συμπολιτών του αλλά και των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στη χώρα, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένδειξη προσφοράς στους ανθρώπους της υπαίθρου που την δύσκολη περίοδο της πανδημίας αναζητούσαν σανίδα σωτηρίας στα μέτρα στήριξης.

Η Δυτική Αττική δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει αναπτυξιακή ταυτότητα

Μιλώντας ιδιαίτερα για τη δυτική Αττική τόνισε πως κανείς από τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο για την περιοχή. «Μόνο λόγια του αέρα και υποσχέσεις έτσι απλά για να αγοράσουν χρόνο και να κερδίσουν εντυπώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υψηλάντης.

Όσον αφορά την εξυγίανση των ναυπηγείων τόνισε πως αυτή όπως διαμορφώνεται από τις εξελίξεις αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους. Εξηγώντας τους λόγους ανέφερε σχετικά: «μπορεί ο νέος επενδυτής να έχει δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την διατήρηση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εντούτοις όμως οι καταγγελίες των εργαζομένων που έφτασαν ήδη στις αρμόδιες αρχές, φανερώνουν ότι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν πνέει ούριος άνεμος».

Στηριζόμενος μάλιστα σε πρόσφατη παρέμβαση της ΓΣΕΕ υποστήριξε πως «είναι απαράδεκτο την ώρα που η μισθοδοσία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας επιδοτείται στην ουσία από το Πολεμικό Ναυτικό, η εργοδοσία να μην έχει καταβάλει Δώρο Πάσχα και να βαφτίζει καταβληθέντα για μισθούς χρήματα έναντι δεδουλευμένων, ως Δώρο Χριστουγέννων».

«την ΕΛΠΙΔΑ στους πολίτες της Δυτικής Αττικής δεν μπορεί να την δώσει ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει ξανά την ΕΛΠΙΔΑ στον κόσμο της Δυτικής Αττικής!», διαμήνυσε επισημαίνοντας πως η Δυτική Αττική μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει αναπτυξιακή ταυτότητα.

Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την υποβάθμιση της περιοχής ο συμπολίτης μας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση στη Δυτική Αττική. Η Δυτική Αττική με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες θα αποκτήσει αναπτυξιακή ταυτότητα και θα γίνει επιτέλους η μπροστινή αυλή του λεκανοπεδίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ μια ψήφο καρδιάς και εμπιστοσύνης»

Δηλώνοντας σίγουρος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και έδρα στη Δυτική Αττική ο Αντώνης Υψηλάντης τόνισε πως αποτελεί μοναδική ευκαιρία μετά από χρόνια να εκλεγεί Μεγαρίτης βουλευτής.

«Με όλο το σεβασμό, στέκομαι μπροστά σας και ζητώ, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, έναν από τους δύο σταυρούς προτίμησης. Ζητώ μία ψήφο καρδιάς και εμπιστοσύνης. Μια ψήφο στον δικό σας άνθρωπο, στον συμπολίτη σας.

Μια ψήφο που θα δώσει δύναμη στην παράταξη αλλά και σε μένα προσωπικά για να μπορέσω να αναδείξω και να δώσω λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας» είπε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Υψηλάντης τονίζοντας ότι «στις 21 Μάη κάνουμε μαζί την αλλαγή δυνατή και στη Δυτική Αττική».

Ήταν όλοι εκεί…

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κώστα Φυλακτό, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Παπαηλίας, ο πρώην δήμαρχος Μεγαρέων Δημήτρης Στρατιώτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορίζοντες» Παναγιώτης Μαργέτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφες Πόλεις» Άγγελος Μακρυγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης πομώνης, Στέλιος Φρυγανάς, Θεόδωρος Μήτσος, ο περιφερειακός σύμβουλος Λεωνίδας Μίχας. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής Αγαθάγγελος Σερέπας, η αναπληρώτρια γραμματέας Μαρία Μιχάλαρου, τα μέλη της Ν.Ε. Ανέστης Ψωμιάδης, Σπύρος Θεοχαρίδης, Στέφανος Φουρνάρης, ο αναπληρωτής γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Μεγάρων – Νέας Περάμου Γιάννης Μιχάλαρος, τα μέλη Γιώργος Δρίτσας, Φύλης Κρυάδας και Γιάννης Μαργέτης, ο αναπληρωτής γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Ασπροπύργου Νίκος Πετρουγκάκης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ασπρόπυργος Μπροστά» Κώστας Τσίγκος.