Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΠΣΔΑ και κατ’ επέκταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην δυτική Αττική γενικότερα.

Προ ημερών υπήρξε ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. που έβγαλε έκπτωτη τη διοίκηση που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, με αποτέλεσμα η ΕΠΣΔΑ να είναι «ακέφαλη», κάτι που απέφερε και την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Απριλίου η διοίκηση Τζαφέρη κέρδισε την προσωρινή αναστολή στο διοικητικό εφετείο Αθηνών όπου είχε προσφύγει αιτούμενη την αναίρεση της διαπιστωτικής πράξης της Γενικής Γραμματείας.

Με απλά λόγια, το διοικητικό εφετείο Αθηνών προχώρησε στην αναστολή της διαπιστωτικής πράξης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθούσαν και άλλες διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική αναστολή.

Tην Τρίτη 11 Απριλίου 2023 τα πράγματα άλλαξαν αφού με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. κηρύχθηκε άκυρη η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, από την οποία είχε προκύψει η παρούσα διοίκηση. Συνεπώς, η ΕΠΣΔΑ στερείται διοίκησης και την λύση πρέπει να την δώσει η τακτική δικαιοσύνη τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι να συμβεί αυτό είναι επιβεβλημένη η αναστολή κάθε αθλητικής εκδήλωσης στα πλαίσια της ΕΠΣΔΑ, γι’ αυτό και ακυρώνεται η αγωνιστική δράση ξεκινώντας από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της 12ης Απριλίου.