Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», η οποία παρουσίασε στο κοινό των Μεγάρων το θεατρικό έργο «Η Κόρη του Νίσου Βασιλιά των Μεγάρων», του αείμνηστου καθηγητή Στέλιου Χαριλ. Γκίνη.
Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στις 2, 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2026, στο Αστικό Πάρκο Μελίου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού και προσθέτοντας μία ακόμη πολιτιστική δράση στο φθινοπωρινό πρόγραμμα της πόλης.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης είχε ο Κωνσταντίνος Λ. Κάρκας, ενώ την πρωτότυπη μουσική είχε επιμεληθεί ο μαέστρος Σπύρος Ι. Μπερδελής. Η θεατρική ομάδα «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» επέλεξε να παρουσιάσει το έργο σε έναν ανοιχτό χώρο, δίνοντας στην παράσταση έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και δημιουργώντας μια διαφορετική σχέση ανάμεσα στη σκηνική δράση και το κοινό.


Η επιλογή του Αστικού Πάρκου Μελίου αποτέλεσε επίσης ένα σημαντικό στοιχείο της διοργάνωσης, καθώς ανέδειξε έναν διαφορετικό χώρο της πόλης μέσα από μια πολιτιστική δραστηριότητα.
Το έργο, με αναφορά στα Μέγαρα ήδη από τον τίτλο του, έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει μια θεατρική παραγωγή που συνδέεται με την τοπική ιστορία και παράδοση. Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων παραστάσεων, η θεατρική ομάδα «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» άφησε το δικό της πολιτιστικό αποτύπωμα στα Μέγαρα, παρουσιάζοντας μια παραγωγή που συνδύασε το θέατρο, τη μουσική και την αναφορά στην τοπική ιστορία. (Επιμέλεια – Ρεπορτάζ: Αντώνης Γ. Υψηλάντης)

Η οικογένεια του αείμνηστου καθηγητή Στέλιου Χαριλ. Γκίνη, του ανθρώπου που μέσα από το έργο του άφησε τη δική του ξεχωριστή παρακαταθήκη στην ιστορία και τον πολιτισμό των Μεγάρων


