Η παρέμβαση αφορά την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό νότια της Ολυμπίας Οδού και αναμένεται να δώσει οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, ενισχύοντας παράλληλα την αναπτυξιακή προοπτική της Κινέτας

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την Κινέτα, καθώς η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. προκήρυξε τη Β’ φάση του έργου για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 11,47 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική 2021-2027», και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση των βασικών υποδομών της περιοχής.

Η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης…

Η Β’ φάση αφορά την ολοκλήρωση της υδροδότησης του οικισμού της Κινέτας, στην περιοχή που βρίσκεται νότια της Ολυμπίας Οδού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπονται εκτεταμένες εργασίες αντικατάστασης και αναβάθμισης των αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης, όπου αυτές απαιτούνται.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου δικτύου που θα εξασφαλίζει επαρκή και ασφαλή υδροδότηση για τους κατοίκους της περιοχής, περιορίζοντας παράλληλα τις απώλειες νερού, τις συχνές βλάβες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

 Μόνιμη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα…

Η υδροδότηση της Κινέτας αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν το παραθαλάσσιο θέρετρο της Δυτικής Αττικής για τις διακοπές τους.

Η αναβάθμιση των υποδομών αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, αλλά και να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, το νέο δίκτυο εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην προστασία των υδάτινων πόρων, στη μείωση των διαρροών και στη συνολική αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών.

Η ανακοίνωση του Κλεάνθη Βαρελά… 

Την προκήρυξη του έργου γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Κλεάνθης Βαρελάς, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα αναπτυξιακή δυναμική στην Κινέτα, προσφέροντας στους κατοίκους αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές ύδρευσης.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι κατά την επίσκεψή του στην Κινέτα τον περασμένο Μάρτιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς είχε δεσμευθεί δημόσια ότι θα προχωρήσει η επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης, τονίζοντας πως: «Το δικαίωμα στο νερό δεν είναι πλέον διεκδικούμενο. Είναι αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη. Είναι δικό μας στοίχημα και δική μας ευθύνη».

Αναπτυξιακή ώθηση για την Κινέτα…

 Η προκήρυξη της Β’ φάσης σηματοδοτεί την έναρξη μιας ιδιαίτερα σημαντικής επένδυσης στις δημόσιες υποδομές της περιοχής και θεωρείται καθοριστική για τη μελλοντική ανάπτυξη της Κινέτας.

Η βελτίωση των δικτύων ύδρευσης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ασφαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για νέες επενδύσεις και περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού και την έναρξη των εργασιών, η Κινέτα αναμένεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες, δίνοντας οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.