Σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής τίθεται η Αττική, καθώς η Περιφέρεια αποφάσισε το καθολικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων για αύριο, Τετάρτη, εξαιτίας της επικείμενης κακοκαιρίας και των προειδοποιήσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, που κάνει λόγο για έντονες βροχοπτώσεις και αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις, αναμένονται μεγάλοι όγκοι βροχής σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στοιχείο που αυξάνει σημαντικά τον βαθμό επικινδυνότητας.
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα νυχτερινά σχολεία, σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Όπως επισημαίνεται από τις αρμόδιες αρχές, τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά, με ισχυρές καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και αυξημένη ραγδαιότητα των βροχών. Παράγοντες που, σε συνδυασμό με τις παλαιές υποδομές και την αυξημένη κυκλοφορία, ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
Η Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, επέλεξε την προληπτική οδό, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και στον περιορισμό των μετακινήσεων, ιδιαίτερα τις ώρες κορύφωσης των φαινομένων.
Για την εκπαιδευτική διαδικασία προβλέπεται η αξιοποίηση της τηλεκπαίδευσης, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες στη σχολική ύλη, ενώ οι γονείς καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις για τυχόν νεότερες οδηγίες.
Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες αυξημένη προσοχή, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συμμόρφωση με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, καθώς η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.