Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου η 14η Παναττική Συνάντηση των Ομάδων Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στον συνεδριακό χώρο του Μοναστηριακού Πολιτιστικού Κέντρου «Γεράνεια» της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη των Ομάδων Συνεργασίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική ομιλία του εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Μιχάλη Ξυδιά, με θέμα «Η πόλις-κράτος των Μεγάρων στην αρχαιότητα», η οποία ανέδειξε τη μακραίωνη ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Κέντρου «Γεράνεια», όπου φιλοξενούνται Ιστορικές και Λαογραφικές Συλλογές, καθώς και η έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιάννη Κυριακίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 14η Παναττική Συνάντηση τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης.  Ο πρώτος πολίτης του Δήμου Μεγαρέων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του δραστήριου Τοπικού Συμβουλίου και της Ομάδας Συνεργασίας των Μεγάρων, που διοργάνωσε την ετήσια αυτή συνάντηση, καθώς και με εκπροσώπους Ομάδων Συνεργασίας από την Ελευσίνα, το Τοπικό Τμήμα Αθηνών, το Κορωπί, την Παιανία, τα Σπάτα, την Ηλιούπολη, την Κηφισιά και το Χαλάνδρι.

Ο κ. Μαργέτης εξέφρασε τον σεβασμό και τον θαυμασμό του στα μέλη των Ομάδων Συνεργασίας που, ορισμένα εξ αυτών, μετρούν πάνω από 70 χρόνια ενεργής παρουσίας στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. «Ξεκινώντας από «Αστέρια» πολλές δεκαετίες πριν, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να προσφέρουν τη γνώση και τη σοφία τους στις νέες γενιές, κρατώντας ζωντανές τις αξίες του εθελοντισμού, της φιλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς», σημείωσε στον χαιρετισμό του, χωρίς να παραλείψει να απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Κουλουριώτη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου, για την υποδειγματική φιλοξενία και τη στήριξη του σημαντικού αυτού θεσμού.

Όλγα Σαββίδου: «Θέλουμε να εμπνεύσουμε την συλλογική και ομαδική δράση»

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΕΟ Μεγάρων κ. Όλγα Σαββίδου τόνισε ότι η διοργάνωση της 14ης Παναττικής Συνάντησης Ομάδων Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ήταν ένα ταξίδι που έκανε όλη η ομάδα. «Αντιδράσαμε άμεσα, δουλέψαμε εντατικά, είχαμε πολλές δυσκολίες αλλά και πολλές όμορφες στιγμές. Σε όσα κάνουμε θέλουμε να εμπνεύσουμε την συλλογική και ομαδική δράση για να γίνει η ζωή μας καλύτερη», ανέφερε σχετικά. Κλείνοντας ευχαρίστησε όλα τα μέλη των Ομάδων Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για την συμμετοχή τους στην 14η Παναττική Συνάντηση.