Πιστοί στην παράδοση 20 ετών με πολλές επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, οι μαθητές του 2ου Γ.Ε.Λ. Μεγάρων στα πλαίσια του σχολικού πολιτιστικού προγράμματος, ανέβασαν την παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία του Κώστα Ακριβού και της Ευγενίας Κραβαρίτη.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ρουμανίας, το Κουλιέντσνικοφ.

Όταν ο δάσκαλος Τολτσίνσκυ διορίζεται στο χωριό μένει άφωνος, αφού καταφτάνοντας και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με ντόπιους, διαπιστώνει ότι όλοι οι κάτοικοί του είναι ηλίθιοι.

Το χωριό βαραίνει επί 200 χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας, και καθήκον του νεαρού δασκάλου είναι να σπάσει την κατάρα αυτή.

Εάν μέσα σε 24 ώρες δεν καταφέρει να εκπαιδεύσει την όμορφη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα, θα γίνει κι αυτός ηλίθιος.

Θα τα καταφέρει άραγε ο πρωταγωνιστής να σπάσει την κατάρα ώστε οι κάτοικοι του Κουλιέντσικοφ να αρχίσουν να σκέφτονται και να μπορέσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους;

Η απάντηση δόθηκε  επί σκηνής από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς – μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μεγάρων που εντυπωσίασαν, παρουσιάζοντας μια παράσταση που αν μη τι άλλο δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από επαγγελματίες!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του έργου, για την συμβολή τους στα πολιτιστικά δρώμενα.

Αναφερόμαστε στους μαθητές – ερασιτέχνες ηθοποιούς, στους σκηνοθέτες κ. Ακριβό και κα Κραβαρίτη, στην κα Ολυμπία Μπεναρδή που είχε την ευθύνη για τις χορογραφίες, στην Διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Παπαπανούση και στο Σύλλογο διδασκόντων, όπως και στον  Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και σε όλους τους γονείς που υποστήριξαν ηθικά την μεγάλη  προσπάθεια των παιδιών.

«Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά»!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μεγάρων με ανακοίνωση που εξέδωσε, συγχαίρει τους μαθητές του σχολείου μας για την εξαιρετική παράσταση που έδωσαν παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Οι Ηλίθιοι».

Σχετικά αναφέρονται τα εξής:

«Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά, που για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι υπάρχει ταλέντο αλλά και «δίψα» για πολιτισμό.

Η μεγάλη προσπάθεια που έγινε, (αφού σε όλες τις παραστάσεις το Στρατουδάκειο ήταν κατάμεστο), οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πόλη έχει ανάγκη από πολιτισμικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται το ταλέντο των δικών μας παιδιών, ενώ «ακούγονται» προς τα έξω μόνο θετικά σχόλια.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την συνδρομή της Διευθύντριας μας κας Χριστίνας Παπαπανούση και με την αρωγή του συλλόγου των καθηγητών.

Ιδιαίτερα όμως οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην κα Ευγενία Κραβαρίτη και στο σύζυγό της κ. Κώστα Ακριβό που σκηνοθέτησαν την παράσταση, αλλά και στα κορίτσια της Σχολής Χορού της κας Ολυμπίας Μπεναρδή, όπως  και σε όλους –ες που δούλεψαν πίσω από τα παρασκήνια, προκειμένου οι μαθητές – ηθοποιοί να διευκολύνονται στο έργο τους, κατά την διάρκεια της παράστασης».

Οι νικητές της κλήρωσης…

Μετά το πέρας της τελευταίας παράστασης, έγινε η κλήρωση για τα τρία ταξίδια στην Ίο.

Νικητές ήταν οι: Σκλάβου Σοφία, Χαλόφτης Γεώργιος, Θωμά Μαρία