Οι ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, είναι κομβικής σημασίας. Θα κρίνουν το μέλλον και την ύπαρξη μιας κοινωνικής πράσινης Ευρώπης , που θα λειτουργεί ως παράγων ενίσχυσης των Δημοκρατικών ελευθεριών και της ειρήνης ή διαφορετικά θα λειτουργεί ως συμπληρωματική δύναμη και ακόλουθη της πολιτικής των ΗΠΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αγωνίζεται για την Ευρώπη των λαών της κι όχι για την Ευρώπη που κυριαρχούν τα Lobby και τα ολιγοπώλεια που όπως γνωρίζουμε ρυθμίζουν τις τιμές κατά το συμφέρον τους.
Αυξάνουν τα υπερκέρδη τους, ενώ παράλληλα φτωχοποιούν τις κοινωνίες. Κι όπως δείχνουν οι διεθνείς δείκτες δέκα πέντε οικογένειες στην Ελλάδα ελέγχουν την οικονομία της χώρας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανίκανη να παρέμβει ή για να είμαστε πιο ακριβείς είναι πολιτική της επιλογή να είναι το κανάλι αύξησης των υπερκερδών των ΟΛΙΓΩΝ εις βάρος της μικρής και μεσαίας εισοδηματικής τάξης, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.
Πιστεύουμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης , της κοινωνικής συνοχής και στην Ευρώπη των πολλών και ΟΧΙ στην Ευρώπη που οι πολλοί υποφέρουν και οι λίγοι ευημερούν.
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η ακρίβεια , γεννούν φτώχεια κι ανισότητες.
Η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας στη νεοφιλελεύθερη αντζέντα δημιουργεί «ανάπτυξη» που την επωφελούνται οι λίγοι χωρίς να ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνοχή , την κλιματική προστασία και την ΩΦΕΛΕΙΑ των ΠΟΛΛΩΝ.
Η Ευρώπη χρειάζεται μια άλλη στρατηγική ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη βασισμένη σε ένα δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο που θα ενδιαφέρεται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες στην κοινωνική ανάπτυξη.
Διεκδικούμε μια Ευρώπη όπου η οικονομική πρόοδος θα συνυπάρχει με το περιβάλλον.
Μια Ευρώπη που στηρίζει την καινοτομία, τις πράσινες τεχνολογίες και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας , προσπαθώντας κάθε φορά με τις παρεμβάσεις της , να κατανέμει δίκαια τα οφελείματα της ανάπτυξης στους πολλούς .