Στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής ο δήμαρχος Μαργέτης και εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαρέων για την υπόθεση της Περιφερειακής Έδρας του Πρωτοδικείου

Ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων παρευρέθηκαν σήμερα το πρωί, Πέμπτη 25 Απριλίου, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Σάλτας και Δημήτρης Γεωργακής, καθώς και η δικηγόρος του Δήμου με έμμισθη εντολή, Κατερίνα Σύρκου και ο Νικόλαος Κομνηνός – Χλέπας, νομικός και καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο Περιφερειακή Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση για να υποβάλλουν δια ζώσης Υπόμνημα του Δήμου Μεγαρέων για τον καθορισμό της έδρας του Περιφερειακού Πρωτοδικείου στα Μέγαρα.

Τον λόγο αρχικώς έλαβε ο κ. Μαργέτης θέτοντας ευσύνοπτα και επιγραμματικά όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους η πόλη των Μεγάρων επελέγη αρχικώς ως πρόταση και συνάδουν με όλα τα τεχνοκρατικά δεδομένα και πορίσματα μελετών της Παγκόσμιας τράπεζας και ως εκ τούτου εξέφρασε την αγανάκτησή του για την αλλαγή που έγινε και τελικώς αποκλείστηκε από το Σ/Ν.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Χλέπας, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου και συντάξας του υπομνήματος, αναφερόμενος στις διεθνώς αναγνωρισμένες προδιαγραφές, κριτήρια και μελέτες για τη χωροταξία των δικαστηρίων, στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Μεγάρων και στις αστοχίες της ξαφνικής μεταφοράς της Περιφερειακής έδρας Πρωτοδικείου από τα Μέγαρα στην Ελευσίνα.

Η συζήτηση στη Βουλή είναι στην φάση των ερωτήσεων και βρίσκεται σε εξέλιξη.