Στο τουρνουά μπάσκετ στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Erasmus Basket Change Maker: Play, Include and Educate» συμμετείχε η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου.

«Αντίπαλοι» ήταν μαθητές από σχολεία της Ισπανίας και της Λιθουανίας και το τουρνουά φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Τσαλδάρης» στη Νέα Πέραμο.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δουλειά που έγινε από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Ιωάννα Ρήγα με την αρωγή του συλλόγου διδασκόντων και της διευθύντριας του σχολείου κ. Ευγενίας Αλεξοπούλου.

Στο τουρνουά χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης ο οποίος συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Αναστάσιο Μήτσο, ενώ παρόντες ήταν καλαθοσφαιριστές της Ένωσης Νέας Περάμου αλλά και της ΝΕΜ, με τον Κρίστιαν Μπράντφορντ να κλέβει την παράσταση.

Στις εξέδρες παρευρέθηκαν αρκετοί γονείς οι οποίοι χειροκρότησαν τους μαθητές για τις αθλητικές τους επιδόσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην διευθύντρια του σχολείου αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό αφού μέσω του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν ομαδικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αθλητισμό, αφού στόχος της δράσης αυτής είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης σε άτομα αλλά και η στήριξη της διεθνοποίησης και της θεσμικής ανάπτυξης των σχολείων.