«Θέλουμε πολιτική ουσίας κι αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ο Γραμματέας του Κινήματος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής

 Ανεβάζουν ταχύτητες τα κομματικά επιτελεία, αφού απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για τις Ευρωεκλογές και η μεγάλη μάχη δίνεται για την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη, βλέπουν την μάχη των Ευρωεκλογών ως την μεγάλη ευκαιρία  για να επιλέξει ο λαός την Αξιωματική Αντιπολίτευση, γι’ αυτό και με μπροστάρη τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην συγκρότηση ενός πανίσχυρου ψηφοδελτίου μέσα από το οποίο οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τους καλύτερους, αφού σε αυτό υπάρχει «βάθος» αλλά και βαριά ονόματα. Ένα από τα βαριά ονόματα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών είναι και ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Τον Γραμματέα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην έντυπη έκδοση της ΑΙΧΜΗΣ και στον διαδικτυακό μας τόπο www.aixminews.gr δράττοντας την ευκαιρία τον ευχαριστούμε που αποδέχθηκε την πρόταση για να μας παραχωρήσει συνέντευξη.

 ΕΡΩΤ: Πως χαρακτηρίζετε τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κ. Σπυρόπουλε;

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου αποτελούν μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας. Παράλληλα είναι μια ευκαιρία να στείλει κάθε πολίτης με την ψήφο του ένα ηχηρό μήνυμα εντός και εκτός συνόρων ότι η χώρα διαθέτει ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αποτυπώνεται καθημερινά στην κοινωνία η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης λόγω της απογοήτευσης και του θυμού των πολιτών σε ό,τι αφορά στη συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων και τραγωδιών.

Εμείς λέμε ότι σε μια δημοκρατία πρέπει να υπάρχει εναλλακτική λύση. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δημιουργήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες κόντρα στο αφήγημα της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος ισχυρός πόλος. Έχει έρθει η στιγμή να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου απέναντι στο παρακράτος που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά.

ΕΡΩΤ: Ποιο  θεωρείτε ότι είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών;

Η κάλπη των Ευρωεκλογών έχει διττό ρόλο. Πρώτον, θα αποτυπώσει έναν συσχετισμό δυνάμεων στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι εδώ χρειαζόμαστε την ενίσχυση της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό για να διεκδικήσουμε πολιτικές με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο.

Παράλληλα, θα στείλει και ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας, ότι μπορούμε να έχουμε μια σοβαρή και αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία θα σταθεί απέναντι στην αλαζονεία της ΝΔ και στις πολιτικές της που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η ενέργεια, το τραπεζικό σύστημα, η ακρίβεια, μια κυβέρνηση ανίκανη να επιβάλει νόμους και τάξη στην αγορά.

 ΕΡΩΤ: Έχετε μέτωπο όπως λέγεται απέναντι και στον κ. Κασσελάκη;

Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε ό,τι βοηθάει τη ΝΔ να ξεφεύγει από την ουσία των θεμάτων και από το να μην απολογείται για τις δικές της παραλείψεις  ή  για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Αυτό κάνει ο κ. Κασσελάκης με τις ανερμάτιστες δηλώσεις του. Είναι δυνατόν να συζητάμε αν χρειάζεται η Ελλάδα επόπτη για να κάνουμε εκλογές; Δεν χρειαζόμαστε αντιπολίτευση lifestyle, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα και σοβαρή τεκμηρίωση. Θέλουμε πολιτική ουσίας κι αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ.

 ΕΡΩΤ: Γιατί να στηρίξει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός τον Ανδρέα Σπυρόπουλο;

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου για να δώσω από την πρώτη γραμμή του αγώνα τη μάχη, πρώτα από όλα για την παράταξη, έτσι ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί στη δεύτερη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Για να αποκτήσει η χώρα μας μια σοβαρή αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση, που νομίζω το έχει ανάγκη και η δημοκρατία μας.

Πιστεύω, επίσης, πως στη συγκυρία που διανύουμε με τις διαδοχικές κρίσεις πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη.

Πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι στην Ευρώπη για τη χώρα μας για τη δημοκρατία της, για το κράτος δικαίου, για την πρόοδο και την ανάπτυξή της.

Για μια χώρα η οποία βελτιώνεται, διορθώνει στρεβλώσεις και αδυναμίες, κερδίζει ευκαιρίες εντός της ευρωζώνης.

Για όλα τα παραπάνω θέλω λοιπόν να εργαστώ σκληρά για το καλό της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων. Κύριε Υψηλάντη σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία.