Με επιτυχία διεξήχθη η έκθεση ζωγραφικής μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών με θέμα «Στην μαγεία των χρωμάτων» την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων.

Μια έκθεση που ανέδειξε την αξία και την μοναδικότητα της δημιουργίας. Ογδόντα μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους ο καθένας ξεχωριστά με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Η επίσκεψη σε αυτό το αφιέρωμα συνιστά μια διαδρομή στον κόσμο των χρωμάτων πυροδοτώντας ένα αισιόδοξο συναίσθημα δημιουργώντας ήρεμες και χρωματιστές αρμονικές σκέψεις.

Μεταλαμπαδεύοντας την αθωότητα και πλούσια φαντασία και να μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με μια χρωματιστή χαρούμενη ματιά που απλώνεται παγκόσμια αγκαλιάζοντας όλα τα παιδιά της γης σαν ένα ουράνιο τόξο.

Την εκδήλωση εγκαινίασε η παιδική θεατρική ομάδα της Σχολής Εικαστικών Τεχνών της ΠΕΠΤ με ένα υπέροχο μικρό θεατρικό όπου τα χρώματα πήραν μορφή σχηματίζοντας ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, σε σκηνοθεσία και αφήγηση της κ. Αναστασίας Αντωνίου.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό διάλειμμα με την θεαματική ομάδα του αθλητικού συλλόγου της Ν. Περάμου Golden team -Νηρέας.

Την εκδήλωση έκλεισε ένας χρωματιστός χορός από την Ανατολή με την υπέροχη μικρή Μυρτώ Δημητροπούλου.

Στην έξοδο της έκθεσης προσφέρθηκαν εδέσματα από την πιο γλυκιά απόλαυση των παιδιών, το σιντριβάνι σοκολάτας της κ. Ιωάννας Μωραΐτη (FLOCA).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μαργέτης με την σύζυγο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Αντιδήμαρχοι, Κωνσταντίνος Μαργέτης, Σταμάτης Γεωργακής, Αναστάσιος Μήτσος, ο Εφορος Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Τσεγκέλης, πρόεδροι συλλόγων και πολλοί εικαστικοί.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η κ. Αντωνίου δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές που συνεργάστηκαν ώστε να διεξαχθεί η εκδήλωση, να ευχαριστήσω τον Δήμο Μεγαρέων για την διάθεση του χώρου όπως και όλους τους γονείς που με τόσο χαρά στήριξαν τους υπέροχους μαθητές μου δίνοντας ένα ακόμα βήμα ώστε να πιστέψουν πραγματικά στις δυνάμεις τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναγγείλω ότι η σχολή μας συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς που διοργανώνει η Ουνεσκο σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος. Στόχος μας τα Μέγαρα να τα φέρουμε στην πρώτη θέση εκεί που τους αξίζει. Σας ευχαριστώ θερμά.»