Στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του δημάρχου Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη, του αντιδημάρχου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Σάλτα και των στελεχών της Διοίκησης της εταιρείας κ. Χάρη Σαχίνη, διευθύνοντα συμβούλου, κ. Γιώργου Καραγιάννη, διευθυντή διεύθυνσης ύδρευσης και κ. Παρασκευής Νιάρου, γενικής διευθύντριας πελατών.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν και άπτονται της αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ και της συνεργασίας της με τον Δήμο Μεγαρέων. Εκτός των υπολοίπων το κεντρικό ζήτημα που κυριάρχησε ήταν το θέμα της υδροδότησης της Κινέτας.

Στις απαντήσεις που δόθηκαν από πλευράς ΕΥΔΑΠ επισημαίνεται ότι σύντομα ξεκινάει ο διαγωνισμός για τον νέο ανάδοχο του έργου κατασκευής κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην Κινέτα.

Εκτιμάται δε, πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, και σαφώς εντός του Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει η νέα διαγωνιστική διαδικασία με αποτέλεσμα εντός του 2024, και μόλις ο νέος εργολάβος αναλάβει, τα έργα να ξεκινήσουν.

Τόσο ο κ. Μαργέτης, όσο και ο κ. Σάλτας, από μεριάς Δήμου, επεσήμαναν με τη σειρά τους τη μεγάλη σημασία που έχει για τον Δήμο και κυρίως τους κάτοικους της Κινέτας το έργο υδροδότησής της, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να «τρέξει» παράλληλα και η μελέτη του νέου δικτύου ύδρευσης της περιοχής, ώστε όταν θα «φτάσει» το νερό στην Κινέτα να μπορεί να αποδοθεί στους κατοίκους της.

Η ΕΥΔΑΠ δια των εκπροσώπων της διαβεβαίωσε πως η μελέτη βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δρομολογηθούν και να «τρέξουν» όλα συγχρόνως.

Επίσης κατέστη σαφές πως υπάρχει, κατ΄αρχήν, δέσμευση από την Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση από τα ΠΕΠ του νέου δικτύου ύδρευσης.

Τέλος, και σε ό,τι αφορά σε αυτό το θέμα, αναλύθηκαν όλες οι δυσχέρειες που θα παρουσιαστούν, ενδεχομένως, στο έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού, με τις δύο πλευρές – Δήμος Μεγαρέων και ΕΥΔΑΠ – να δεσμεύονται για άμεση λύση αυτών, αν και εφ’ όσον προκύψουν.

Στο ίδιο τραπέζι συζήτησης ετέθη και το θέμα υδροδότησης της Βιομηχανικής Ζώνης Μεγάρων (Παπά Περιβόλι) που πλέον, μετά από πολλά χρόνια «ανυδρίας», μπήκε σε τροχιά υλοποίησης ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να υδροδοτηθούν άμεσα. Αναλύθηκε ιδιαιτέρως ο τρόπος με τον οποίον θα επιτευχθεί η ορθή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για να κατασκευαστεί το νέο δίκτυο ύδρευσης της ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων, που θα συμβάλλει στην επιχειρηματική ώθηση και ανάπτυξη.