Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη και του νέου δημοτικού συμβουλίου που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 16ης Οκτώβρη 2023.

Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους θα ορκιστούν και οι σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων και των προέδρων δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Μεγαρέων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο νέος δήμαρχος Μεγαρέων θα αναλάβει τα καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024 ενώ όπως είχε προαναγγελθεί επανέρχεται η πενταετής θητεία.

Την τελετή της ορκωμοσίας θα κάνει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος, ενώ σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι βουλευτές της περιοχής αλλά και αρκετοί αιρετοί, φίλοι, του νέου δημάρχου.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη ημέρα

Το ενδιαφέρον όμως πλέον στρέφεται στην επόμενη ημέρα καθώς οι εκλεγμένοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τις επιθυμίες τους στο νέο δήμαρχο για τις θέσεις ευθύνης στο δήμο Μεγαρέων, με τον Παναγιώτη Μαργέτη να έχει ήδη γνωστοποιήσει στην δημοτική ομάδα τις αποφάσεις του.

Ο δήμαρχος, οι νέοι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι, αλλά και οι επιτροπές του δήμου Μεγαρέων, θα αναλάβουν καθήκοντα με το νέο έτος ενώ ήδη το επιτελείο του δημάρχου Παναγιώτη Μαργέτη επεξεργάζεται τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην τοπική αυτοδιοίκηση.