Ο οικισμός Μαζίου έχει τέσσερα εκκλησάκια. Πρώτον της Αγίας Τριάδος που ανήκει στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Μεγάρων και δεύτερον τρία ημιερειπωμένα εκκλησίδια:

α) στο Μάζι, στο κέντρο, του Αγίου Δημητρίου του 17ου αιώνα

β) του Αγίου Γεωργίου στις Βίδες Μαζίου του 12ου αιώνα

γ) του Αγίου Νικολάου στο Παλιοχώριο Μαζίου του 17ου αιώνα τα οποία με απόφαση του μακαριστού Μητροπολίτου Βαρθολομαίου ανήκουν εκκλησιαστικά στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων.

Τη προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, αφού παρουσία του υπευθύνου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Θωμά Μόρφα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες εργασίες καθαρισμού του χώρου του Ναού και του περιβάλλοντος, τελέστηκε η γιορταστική Θεία Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου.

Ο Ναός είναι μισοερειπωμένος, όμως η Αδελφότητα της Αγίας Παρασκευής φρόντισε ώστε παρά το ψιλόβροχο, που έπεφτε όλα να γίνουν κανονικά.

Ο Ηγούμενος π. Χρυσόστομος με τους πατέρες της Μονής συλλειτούργησαν και διακόνησαν τη Θεία Ευχαριστία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος (αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής και ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας).

Στη πανήγυρη παρέστασαν και αρκετοί Χριστιανοί όπως και ο εντεταλμένος της Αρχαιολογίας κ. Θ. Μόρφας και όλους τους δεξιώθηκε με κέρασμα στο τέλος ο άγιος Ηγούμενος.

Και του χρόνου λοιπόν, βοήθεια για όλο τον κόσμο ο Άγιος Δημήτριος.