Σε … «μεγάλο ασθενή» αναδεικνύεται το Κέντρο Υγείας Μεγάρων λόγω της υποστελέχωσής του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το τελευταίο διάστημα λόγω της πληθώρας των περιστατικών η δύσκολη κατάσταση έχει ενταθεί, αφού κυρίως οι ελλείψεις ιατρών δημιουργούν αγωνία, γκρίνιες και πολλές φορές απειλές στο προσωπικό ιδιαίτερα από συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και όχι μόνο.

Είναι πασιφανές, πως η σωστή λειτουργία της δημόσιας μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που εδρεύει στα Μέγαρα, έγκειται αποκλειστικά και μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού, αφού κατά γενική ομολογία ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό δουλεύοντας με εξαντλητικά ωράρια, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας από τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, την Κινέτα αλλά και τους οικισμούς χωρίς όμως αυτό να επαρκεί.

Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής για άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, σήμερα σε αυτό προσφέρουν υπηρεσίες μόνο τέσσερεις ιατροί γενικής ιατρικής, εκ των οποίων ο ένας καλύπτει το Περιφερειακό Ιατρείο Αλεποχωρίου.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί μάλιστα, πως οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μεγάρων  καλύπτονται με ειδικευόμενους ιατρούς οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα πλήρους συνταγογράφησης και όπως είναι αναμενόμενο την απαραίτητη εμπειρία για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.

Γενικότερα, οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων είναι τραγικές, αφού εκτός από γενικούς ιατρούς, υπάρχει έλλειψη χειρουργού, οφθαλμίατρου και ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ).

Απ’ όλα όσα παρουσιάζουμε παραπάνω, φαίνεται ξεκάθαρα πως οι δεσμεύσεις έχουν μείνει στα λόγια, αφού το Κέντρο Υγείας Μεγάρων υπολειτουργεί,  εκθέτοντας όλους όσους υπόσχονταν και υπόσχονται, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι ιδιαίτερα οξυμένα, με μεγάλο φόβο για την σωματική ακεραιότητα όλων όσων εργάζονται.

Είναι τραγικό, η μοναδική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε έναν δήμο 30.000 και πλέον κατοίκων να κινδυνεύει με λουκέτο.

Και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας όπου οι κάτοικοι του δήμου Μεγαρέων καλούνται ή να μην καλυφθούν ιατροφαρμακευτικά ή να απευθυνθούν σε ιδιωτικά ιατρεία με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς όχι μόνο να μην έχει να καλύψει τα νοσήλια και τις επισκέψεις, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να πληρώνει το 100% της αξίας των εξετάσεων και των φαρμάκων επειδή είναι ανασφάλιστοι.

Είναι ντροπιαστικό λοιπόν, κάποιοι να «κάνουν πολιτική» σε ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τα προβλήματα που «φρενάρουν» την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, αλλά μέσω των ρεπορτάζ τα τελευταία χρόνια, έχουν βαρεθεί να ακούμε και να καταγράφουμε ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

Δεν απογοητευόμαστε όμως. Θα συνεχίσουμε μέσα από τις στήλες της εφημερίδας και της ιστοσελίδας μας, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθεί λύση ώστε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να στελεχωθεί με βάση το οργανόγραμμα που υπάρχει και να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.