Με το παρόν δελτίο τύπου θα ήθελα να τοποθετηθώ σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή κινητοποίηση κατά της διέλευσης των βυτιοφόρων μεταφοράς LNG από την περιοχή μας.

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, των γονέων και πλήθους συνδημοτών μας δείχνει ότι η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως πρέπει να αντιδράσουμε σε δράσεις και ενέργειες που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

Η αντίδρασή μας πρέπει να γίνετε με τρόπο συντεταγμένο, που θα εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των κατοίκων του Δήμου μας.

Μόνο εάν λειτουργήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο, μπορούμε να αντιταχθούμε στα όποια σχέδια για περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.

Παραμένει αταλάντευτη η θέση μου ότι σε κάθε αγώνα δεν περισσεύει κανείς και πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προσπάθειες να διαταραχθεί η ενότητα, κοινωνική και θεσμική.

Σε αυτά τα πλαίσια είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω την ενέργεια κατά την οποία αφαιρέθηκε ο λόγος από τον Δήμαρχο στην εκδήλωση, όταν προσπάθησε να απαντήσει στον ισχυρισμό μελών της Επιτροπής ότι είχε τη δυνατότητα να κλείσει τα σχολεία για να συμμετάσχουν και οι μαθητές στη διαμαρτυρία και δεν το έκανε. 

Εν τούτοις, η παρουσία του και η πρόθεσή του να τοποθετηθεί σε σχέση με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε σχέση με την αρμοδιότητα του Δήμου για το κλείσιμο των σχολείων είναι αναφαίρετο δικαίωμά του.

Η ενημέρωση των παρευρισκόμενων αλλά και του συνόλου των δημοτών είναι θεσμική του υποχρέωση και η παρεμπόδισή της συνιστά αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής υπήρξε η παραίτηση του προέδρου της επιτροπής αγώνα, κ. Δ. Παπαγγελή, για λόγους ευθιξίας και η απερίφραστη καταδίκη της από μεριάς του.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι αναμένουμε, με συγκρατημένη αισιοδοξία, τα αποτελέσματα των νομικών ενεργειών κατά της διέλευσης των βυτιοφόρων μεταφοράς LNG από την περιοχή μας.

Αν οι νομικές αυτές ενέργειες δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις. Βασική προϋπόθεση για την θετική έκβαση των προσπαθειών μας παραμένει η ενότητα και η συμμετοχή όλων μας.

#ορίΖΩ_το_μέλλον

 Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και νεοεκλεγείς Δήμαρχος

Παναγιώτης Μαργέτης