«Κάθε αρρώστια έπεσε εδώ μες την Αθήνα, Ο γρήγορα για το Θεό να φύγομε στην Κίνα!»…

…Φωνάζει αγωνιωδώς ο Τοκιστής στην «Επιδημία» του Γεώργιου Σουρή.

Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια που έπεσε απάνω ανοίγοντας κατά τύχη τα Άπαντα Σουρή σε μια σχολική βιβλιοθήκη ο Κωνσταντίνος Κάρκας και «αμέσως με πυρέσουσαν ηγέρθειν φαντασίαν» για να ανεβάσει το μονόπρακτο αυτό.

Η θεατρική ομάδα «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» άρχισε να δημιουργείται πολύ γρήγορα μετά το κάλεσμα που έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος «ο Θέογνις» κάπου στις αρχές του 2023. Όλα τα άτομα της ομάδας έγιναν ένθερμοι οπαδοί του σατυρικού μας ποιητή και πολύ γρήγορα συντέθηκε μια επιθεώρηση από ποιήματα και μονόπρακτα του Σουρή.

Ο «Ενωματάρχης» που κυνηγά να εισπράξει το επιτήδευμα από κάθε δυστυχή και ταλαιπωρημένο «Αναπαραδιάδη» δικηγόρο (ενώ αφήνει τους «Κλέφτες» με παλάτια άπιαστους), η αδελφή του γεροντοκόρη «Μελπωμένη» που αγωνιά να βρει γαμβρό, ο τροβαδούρος «Ρωμηός» που δεν πληρώνει ποτέ στον καφενέ, η Μαριόλα η «Γλωσσού» που τρυπώνει σε κάθε σπίτι για να μάθει κάθε τι, η «Προξενήτρα» που προξενεύει παντρεμένες, ο υπέροχος «Φασουλής» φιλόσοφος που διερωτάται «ΤΟΥ ΜΠΗ ΟΡ ΝΟΤ ΤΟΥ ΜΠΗ;», ο άγρυπνος «Κλητήρ» και οι εργολαβίες του σε κάθε «Ζαμπέτα» αγράμματη κουζίνα, η «Αφροδίτη», ανιψιά του τοκιστή «Καραβοτσακισμένου», που στέλνει γράμματα απελπισίας στον «Μαζέτα» επίκουρο ιατρό, ο οποίος συνταγογραφεί το όνομά της αντί εμετικά και τέλος «ο ιππότης του Σωτήρος και Χιώτης διαβολόλωλος» ποιητής, συνθέτουν τον κόσμο του θεατρικού έργου «ΣΟΥΡΗΣ, ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗ 1.11» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Λ. Κάρκα.

Όλοι, πλην του ποιητή, δραματικές καρικατούρες μιας Ελλάδας που προσπαθεί να αποκτήσει εθνική συνείδηση και να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Κωνσταντίνος Λ. Κάρκας,

Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Επαγγελματίας Καθηγητής Δραματικής Τέχνης

Πρεμιέρα 28 Οκτωβρίου.

Παραστάσεις: 29, 30, Οκτωβρίου και

3, 5, 6 Νοεμβρίου στις 21:15 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είσοδος ελεύθερη.