Τρίτη μέρα σήμερα μετά τις Δημοτικές εκλογές στα Μέγαρα. Νίκη θρίαμβος του Τάκη Μαργέτη στον Δημαρχιακό θώκο με το πρωτοφανές ποσοστό του 68%!!! ΑΞΙΟΣ και καλορίζικος!

Τώρα, που επικρατεί η ηρεμία, η νηφαλιότητα, η ευπρέπεια και η ευγένεια θέλω κι εγώ να γράψω δυό λόγια, νομίζω ότι αφ’ ενός έχω υποχρέωση να το κάνω κι αφ’ ετέρου το δικαιούμαι ως ο μοναδικός εν ζωή στην αυτοδιοίκηση με ενεργό παρουσία και συμμετοχή επι 40 χρόνια.

Είμαι υπερήφανος γιατί με αξίωσε ο θεός να συμμετέχω στα κοινά έχοντας μία μεγάλη  πολιτική διαδρομή στην κεντρική πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα πώ τίποτα πάρα πάνω, θα ήταν αμετροέπεια εκ μέρους μου. Αυτό το αφήνω στον ιστορικό του μέλλοντος, που ελπίζω να είναι επιεικής μαζί μου.

Εζησα χαρές και λύπες, τιμή και δόξα, Νίκες και ήττες. Στις Νίκες ήμουν μεγαλόκαρδος, στις ήττες στάθηκα Ορθιος. Ετσι και τώρα φεύγω από τη μάχη με ψηλά το κεφάλι, αξιοπρεπής και Κύριος.

Προεκλογικά κάποιοι (μετρημένοι στα δάχτυλα) έριξαν τόνους λάσπη στο πρόσωπό μου  ακόμη και με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Αντεξα!

Πνίγηκαν στα ψέμματά τους και ο λαός πάντα αδέκαστος και δίκαιος κριτής αποφάσισε για όλους. Το αποτέλεσμα πλήρως αποδεκτό προς δόξα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αυτά που γράφω, τα υπογράφω. Φανερά, καθαρά και ξάστερα κι επειδή αγαπώ την πόλη μου και σέβομαι τους συμπολίτες μου  ύστερα από όσα έζησα σε αυτή την εκλογική διαδικασία, όσα άκουσα κι έμαθα θέλω υπεύθυνα και δημόσια να δηλώσω ότι ήμουν πάντα μακριά από κρυφές και μυστικές συμφωνίες και μακριά από κάθε συναλλαγή.

Ούτε ζήτησα ποτέ πολιτικά ανταλλάγματα στην πολυετή μου θητεία στα κοινά, ούτε μούδωσε κανείς ούτε και πήρα. Αισθάνομαι Ελεύθερος.

Σταματάω να πολιτεύομαι,  αλλά συνεχίζω να έχω ανοικτή την καρδιά μου και αγάπη για όλους πάντα με σεβασμό στους συμπολίτες, εκτίμηση και καλοσύνη και κανείς δεν θα μου στερήσει το χαμόγελο.

Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μαζί δώσαμε τον καλό αγώνα σε αυτές τις εκλογές, την οικογένειά μου και τους φίλους μου, που με στήριξαν με κάθε τρόπο, τους 281 φίλους μου που μέτρησα στις κάλπες και τους αμέτρητους φίλους, που έχουν εκδηλώσει την αγάπη τους στο πρόσωπό μου και με έχουν συγκινήσει.

Τέλος ήθελα να συγχαρώ όλους τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, για την προσπάθειά τους, τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη, τον Σπύρο Κορώση, τον Σωτήρη Πιλίλη, τον Αγγελο Μακρυγιάννη, τον Αντώνη Χοροζάνη (που θα λείψει από τα δημοτικά έδρανα) και όλους τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και  όλα τα νέα παιδιά, που ρίχτηκαν με κέφι, όρεξη και ζωντάνια στη μάχη των εκλογών και δεν κατάφεραν να εκλεγούν, ευχόμενος στους εκλεγμένους  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ επιτυχία στο έργο τους, στη νέα θητεία στην Διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα θέλω να απευθυνθώ με σεβασμό στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μεγάρων – Νέας Περάμου τον Τάκη τον Μαργέτη:

“Αγαπητέ Δήμαρχε, όσο πιο ψηλό είναι το ποσοστό στις κάλπες τόσο πιο μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνεις. Αγαπώ τα Μέγαρα και θέλω να πετύχεις.

Ήμουν πολιτικά αντίπαλος με τον αείμνηστο πατέρα σου και είχα την τιμή να ήμουν πολιτικά αντίπαλος και με σένα, ωστόσο τίποτα δεν με εμποδίζει να σου σφίξω το χέρι και να σου πω προχώρα σεμνά και ταπεινά, πέρα από κόμματα και χρώματα, δεν τα χρειάζεσαι αυτά, και με τους αντιπάλους σου πάντα να είσαι γενναίος.

Και να θυμάσαι ότι: « Τον άρχοντα τριών δεί μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει και τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.»

Σε ελεύθερη μετάφραση:

« Ο άρχοντας πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.»

Με εκτίμηση σε όλους τους αναγνώστες, σε όλους όσους με τίμησαν διαχρονικά με την ψήφο τους αλλά και όλους εκείνους που δεν με ψήφισαν κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους κατά καιρούς συνεργάστηκα για το καλό της πόλης και του Δήμου.

Ο λαός μίλησε και αποφάσισε Δήμαρχος όλων των Μεγαρέων ο Τάκης Μαργέτης.

Αφήνουμε πίσω όσα μας χώριζαν και τώρα η τοπική κοινωνία μας θέλει ενωμένους να κοιτάμε μπροστά στη νέα πορεία του Δήμου Μεγάρων – Νέας Περάμου, που άνοιξε με τους “Νέους Ορίζοντες”.

Για να φτάσουμε σε αυτούς χρειάζεται “ένωση των πολιτών”, ”λαϊκή συσπείρωση”, με “νέα δύναμη” και “νέα ελπίδα” ώστε αληθινά  τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος και η Κινέτα να γίνουν πιο “όμορφες  πόλεις”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΝΗΣ,

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, πρώην Αντιδήμαρχος Μεγάρων, Υπεύθυνος Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Μεγαρέων, Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη