«Η Δυτική Αττική,   με  την Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη,  μπαίνει σταθερά στον χάρτη των ίσων ευκαιριών με μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Με προεξάρχον, το έργο της Επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ένα έργο στο οποίο είχα την μεγάλη τύχη να δουλέψω δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη . Έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Υπουργός  Ανάπτυξης πίστεψε στην αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης της Ελευσίνας και έφερε εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα».

Καλεσμένος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στην  εκπομπή  του Άρη Πορτοσάλτε ήταν στις 27-4-2023 ο Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής.

Ο Σταμάτης Πουλής δήλωσε ότι η Δυτική Αττική ήταν για πολλά χρόνια η λεγόμενη “ πίσω αυλή” της Αττικής. Αυτή η κατάσταση τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρχίζει να αλλάζει. Η Δυτική Αττική,   με  την Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη,  μπαίνει σταθερά στον χάρτη των ίσων ευκαιριών με μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Με προεξάρχον έργο: Την  Επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ένα έργο στο οποίο είχα την μεγάλη τύχη να δουλέψω δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη . Έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Υπουργός  Ανάπτυξης πίστεψε στην αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης της Ελευσίνας και έφερε εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα δώσουν πνοή σε όλη την Δυτική Αττική: Διασφαλίζοντας όλες τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας 1400 νέες και βεβαίως συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με ένα πλέγμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με την λειτουργία τους.

Ο Σταμάτης Πουλής ανέφερε ότι τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζονται όχι πλέον αποσπασματικά αλλά σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο συμβαδίζει με την χωροταξία, την βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μόνο με δουλειά μπορούμε να δώσουμε προοπτική στους νέους της περιοχής μας να παραμείνουν στα σπίτια του. Αυτό είναι το δικό μου στοίχημα για την Δυτική Αττική.

Ο Σταμάτης Πουλής τόνισε ότι αυτή η τετραετία είναι η πολύ σημαντική καθώς χτίζουμε πάνω στα γερά θεμέλια που βάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Με ανάπτυξη για όλους, με νέες δουλειές, με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μας, με ακόμα περισσότερο  ενισχυμένη την   φηφιακή  διακυβέρνηση, με αύξηση των επενδύσεων  και αύξηση τόσο του μέσου μισθού κατά 25% όσο και του κατώτατου  μισθού στα  950 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο τα μέτρα της κοινωνική πολιτική που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Κυβερνητικού Προγράμματος για την επόμενη τετραετία τοποθετούν τους νέους μας στο επίκεντρο της επόμενης διακυβέρνησής μας.

Προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται για μία Ελλάδα Κοινωνική όπως:   Η νέα στεγαστική πολιτική   Πρόγραμμα “Σπίτι μου”, προϋπολογισμού 1,8 δις ευρώ και η ανέγερση φοιτητικών εστιών για την στέγαση 8.500 φοιτητών.

Και μιλώντας για  φοιτητικές εστίες δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω  το μεγάλο έργο της δημιουργίας Φοιτητικών Εστιών, στον Δήμο Φυλής. Ένα έργο το οποίο αποκαλώ   “το παιδί μου” γιατί από την πρώτη  στιγμή  που ανέλαβα  Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Φυλής εργάσθηκα πάνω σε αυτό, το πίστεψα και το σχεδίασα από το σημείο μηδέν.

Οι Δημιουργία Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , στα Άνω Λιόσια, είναι ένα τεράστιο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκατ. ευρώ που θα δώσει στέγαση σε 1.200 φοιτητές. Ένα έργο που εγκρίθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο από την Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης. Ένα έργο που θα αλλάξει το κοινωνικό αποτύπωμα της περιοχής της Φυλής και θα ενεργοποιήσει την τοπική οικονομία.

Τέτοια έργα χρειάζεται η Δυτική Αττική.  Τολμηρά μπροστά για ανάπτυξη και προκοπή!