Την ανάληψη ευθυνών από όλους όσους τον Ιανουάριο του 2021 πανηγύριζαν για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας υποσχόμενοι εφημερίες με ασφάλεια για τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό, ζητά με παρέμβαση του ο εκδότης της εφημερίδας μας και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής Αντώνης Υψηλάντης.

Ο συμπολίτης μας υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι μετά τα τελευταία άκρως επικίνδυνα τραγικά περιστατικά της Κυριακής του Πάσχα χρειάζονται άμεσα λύσεις ώστε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να μην κινδυνεύσει να κλείσει αλλά και όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό να δουλεύουν με ασφάλεια.

Στον επίλογο της παρέμβασης του δεν παραλείπει να επισημάνει ότι η τρομοκρατία και όποια μορφή βίας σε πολίτες και σε δημόσιους λειτουργούς είναι καταδικαστέα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα και σε αυτούς που δρουν με παραβατικές συμπεριφορές.


Αναλυτικά η παρέμβαση του Αντ. Υψηλάντη

«Επανέρχομαι, προκειμένου να παρέμβω για ένα τεράστιο θέμα – πρόβλημα που προέκυψε μετά από την επίθεση που δέχτηκε ιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων ανήμερα το Πάσχα.

Περιστατικό που δεν έχει συμβεί πρώτη φορά, αφού οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά σε ιατρούς αποτελούν σύνηθες φαινόμενο για την πολύπαθη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα Μέγαρα.

Θεωρώ ότι όλοι αυτοί που τον Ιανουάριο του 2021 είχαν έρθει στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων πανηγυρίζοντας για την επαναλειτουργία του, μετά τα τελευταία άκρως επικίνδυνα και τραγικά περιστατικά της Κυριακής του Πάσχα καλό θα ήταν να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Γιατί απλά τότε υπόσχονταν εκτός από την επαναλειτουργία του Κέντρου και εφημερίες με ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!

Ας αναλάβουν λοιπόν τώρα τις ευθύνες τους, την στιγμή που οι ιατροί είναι πλέον θύματα των γνωστών – αγνώστων που μονίμως λειτουργούν με παραβατική συμπεριφορά!

Οι πολίτες δεν θέλουν φωτογραφίες αγωνίας αφού πλέον δεν αρέσκονται σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Οι συμπολίτες μας θέλουν άμεσα λύσεις, ώστε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να μην κινδυνέψει να κλείσει, όπως και όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό να δουλεύουν με ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Η τρομοκρατία και η όποια μορφής βίας σε πολίτες αλλά και δημόσιους λειτουργούς είναι καταδικαστέα.

Το τραγικό «διπλό» περιστατικό που βίωσαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές την Κυριακή του Πάσχα δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα με πολλές παραμέτρους.

Θεωρώ λοιπόν πως είναι επιβεβλημένο να αναδείξω το θέμα και σε συνεργασία με τους Τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη, Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής, αλλά και Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής όπως και με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής να δώσουμε λύσεις.

Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου όπως και οι πολίτες της Δυτικής Αττικής είναι άξιοι σεβασμού και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες Β’ κατηγορίας!

Όσον αφορά την τάξη των Ρομά, πρέπει να κατανοήσουν ότι ζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπου προαπαιτούμενο είναι η επιβολή του σεβασμού και της έννομης τάξης.

Οπότε, στα πλαίσια μια δημοκρατικής κοινωνίας οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά

Αντώνης Γ. Υψηλάντης

Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»