«Χάριν του κ. Σταμούλη καθείς θα μπορεί από σήμερα, χωρίς γεωγραφικά όρια να επικαλείται πως οι Μεγαρείς και οι νεοπεραμιώτες αποδέχονται και καταδεικνύουν -ως ιστορικό γεγονός- πως κατά την διάρκεια της οθωμανοκρατίας στην Ελλάδα, επικρατούσε λαϊκή κυριαρχία και δημοκρατία».

Πάντα πίστευα πως ο έντυπος τύπος πρέπει να έχει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ενημερωτικό για τους αναγνώστες χαρακτήρα. Γι’ αυτό ως αιρετός απέφευγα συστηματικά να γράφω κάθε εβδομάδα άρθρα κενού περιεχομένου, ή ασήμαντης πολιτικής βαρύτητας, θεωρώντας πως ο τρόπος με τον οποίο έπρεπε να τιμώ την εντολή των συνδημοτών μου κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά που μου έχουν αναθέσει (ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ), είναι οι αγώνες εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις, στην αίθουσα δηλαδή του Δημοτικού Συμβούλιου, εντός της οποίας η αλήθεια έδωσα μεγάλες μάχες.

Θα προέτρεπα κάθε φίλο αναγνώστη, εάν έχει την δυνατότητα να εισέλθει στο προφίλ μου στο Φεησμπουκ, ώστε να διαπιστώσει τα λεγόμενα μου και να μπορέσει να δει σημαντικά ενημερωτικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο και να κρίνει με τα πιο αυστηρά του κριτήρια την εργασία μου εκεί και με την ιδία αυστηρότητα τον τρόπο με τον οποίο υπηρέτησα την εντολή που μου δόθηκε.

Τα όποια άρθρα απέστειλα προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο είχαν κατά την άποψη μου σοβαρή θεματολογία, όπως λχ η δομή των μεταναστών, το Εργοστάσιο Καύσης μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, το καλώδιο υπερύψηλης τάσης στην Πάχη, οι Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια, τα επερχόμενα Φωτοβολταικά στην βαρέα, το αέριο που κατέκλυσε τον δήμο, η ρύπανση των ΕΛΠΕ… και άλλα που θα δούμε αναλυτικά στο μέλλον.

Κατόπιν της εισαγωγής μου αυτής θεωρώ το σημερινό θέμα που θα αναπτύξω ένα απ’ τα σημαντικότερα θέματα της θητείας αυτής. Ένα θέμα που κατά την εκτίμηση μου στιγματίζει και σπιλώνει τον τόπο μας, που αμαυρώνει τον Δήμο μας, η ιστορία του οποίου βρίσκεται καταγεγραμμένη στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Ένα θέμα, που υπαιτιότητα ΔΗΜΑΡΧΟΥ θα αφήσει τέτοιο ίχνος, τέτοιο στίγμα στον τόπο μας που θα ΜΑΣ συνδέσει για πάντα με τον ιστορικό του μέλλοντος, με τον πιο ανάλγητο και μειωτικό τρόπο τόσο τις σημερινές όσο και τις επόμενες γενεές.

Χάριν του κ. Σταμούλη καθείς θα μπορεί από σήμερα, χωρίς γεωγραφικά όρια να επικαλείται πως οι Μεγαρείς και οι νεοπεραμιώτες αποδέχονται και καταδεικνύουν ως ιστορικό γεγονός, (με το βιβλίο που εξέδωσε ο δήμος) πως κατά την διάρκεια της οθωμανοκρατίας στην Ελλάδα, επικρατούσε λαϊκή κυριαρχία και δημοκρατία. Μάλιστα αγαπητοί μου συμπολίτες! Αυτό το απίστευτο εγγράφεται στο βιβλίο που θα παρουσιαστεί με φιέστα από την Δημοτική μας Αρχή και φέρει τον τίτλο «Μέγαρα Κοιτίδα Ελληνισμού».

Η σημερινή μου παρέμβαση σ αυτό ακριβώς εστιάζει. Στην μη αναστρέψιμη αυτή πράξη που γεννάται για την ιστορία του τόπου μας και σερβίρεται ως νεοταξικό μήνυμα με το βιβλίο αυτό. Στον εκμαυλισμό που επιχειρείται των Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του λαού μας στην Τουρκοκρατία (Τείχος αγίας Τριάδας). Εστιάζει κυρίως στην επιχειρούμενη προσπάθεια απαλλαγής της οθωμανικής αυτοκρατορίας των δεινών των βασανιστηρίων και του σκότους που υπέστη το Γένος μας και στην απόπειρα η βαρβαρότητα να βαφτιστεί με το βιβλίο αυτό ως Δημοκρατία.

Και βρήκε την κατάλληλη εποχή ο κ Σταμούλης -την 25η Μαρτίου- για να προάγει τα Νεοταξικα μηνύματα της δήθεν λαϊκής κυριαρχίας και Δημοκρατίας από τον Τουρκικό ζυγό με ένα βιβλίο που θα διανεμηθεί και θα τοποθετηθεί στις βιβλιοθήκες του κόσμου με τον πιο επίσημο τρόπο, δυστυχώς χρησιμοποιώντας την αξιοπιστία ενός φορέα του κράτους όπως είναι ο δήμος, που δίνει εγκυρότητα στο περιεχόμενο.

Δεν ξέρω πόσοι εκλεγμένοι η μη μπήκαν στην διαδικασία να το διαβάσουν και εάν συμφωνούν με τα γραφόμενα άλλα έμενα ούρλιαξαν τα μέσα μου όταν διάβασα πως τα 400 χρόνια σκλαβιάς που παραλίγο να αφανιστούμε ως γένος  η Οθωμανική Αυτοκρατορία προήγαγε στην Ελλάδα και στην τοπική αυτοδιοίκηση ένα είδος Δημοκρατίας ένα είδος λαϊκής κυριαρχίας. Ναυτία μου προκαλεί και έμετο να παρουσιάζεται η εποχή με τα παιδομαζώματα και τα πιο φρικτά βασανιστήρια ως δημοκρατία.

Ιδού και η απόδειξη των γραφόμενων μου κυρίες και κύριοι με το απόσπασμα του βιβλίου που θα παρουσιάσει ο δήμος και μιλά για λαϊκή εκπροσώπηση δηλαδή για έμμεση Δημοκρατία στην οθωμανοκρατορία (με διευκρίνηση κιόλας με κεφαλαία γράμματα «Παρά τα όσα εσφαλμενα αναφαιρονται»)

Α ρε γέρο του Μωριά ….