Μια νέα σελίδα ανοίγει για τον αθλητισμό των Μεγάρων και της Ν. Περάμου με την ίδρυση της Ακαδημίας Κολύμβησης του Βύζαντα Μεγάρων με έδρα το, ολυμπιακών διαστάσεων, Κολυμβητήριο του Κέντρου Ειδικών Δυνάμεων Νέας Περάμου.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες της κ. Γιάννας Ρήγα τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της σαν Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων όσο και στη συνέχεια σαν πρόεδρος του Βύζαντα Μεγάρων ο αθλητισμός του Δήμου μας αλλάζει επίπεδο και ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών για ύπαρξη Κολυμβητηρίου στην εγγύτερη περιοχή γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Ακαδημίες Κολύμβησης στα βήματα των μεγάλων συλλόγων ιδρύει η διοίκηση του Βύζαντα

Σε αυτή την επιτυχία καθοριστική ήταν η συμβολή του Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Δυτικής Αττικής με την Νέα Δημοκρατία, κ. Θανάση Μπούρα. Χωρίς την δική του παρέμβαση αυτό το τόσο σημαντικό για το Δήμο μας επίτευγμα δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί.

Η σύμβαση παραχώρησης του Κολυμβητηρίου Κ.Ε.Ε.Δ Νέας Περάμου υπεγράφη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, από την Πρόεδρο του Βύζαντα κ. Γιάννα Ρήγα και τον Διοικητή του ΚΕΕΔ Συνταγματάρχη κ. Γεώργιο Γκαβούνο, παρουσία του αντιπροέδρου του Βύζαντα κ. Τάσου Σάλτα, του Βουλευτή κ. Μπούρα και αξιωματικών του ΚΕΕΔ.

Με την κίνηση της διοίκησης του Βύζαντα Μεγάρων, να αξιοποιηθεί μια υπάρχουσα υπερσύγχρονη υποδομή στην Νέα Πέραμο, ανοίγονται νέες δυνατότητες με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση της πισίνας του Κ.Ε.Ε.Δ θα παρέχεται η δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Πριν την υπογραφή της σύμβασης παραχωρήθηκε γεύμα στο Στρατόπεδο Κ.Ε.Ε.Δ Ν. Περάμου από τον Διοικητή κ. Γκαβούνο στα πλαίσια της πρωτοποριακής έναρξης συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.