«Μάχη» για να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έδωσε πρόσφατα με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τους εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δήλωσε τα εξής:

«Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, ως αρμόδια Ειδική Αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ, έδωσα μια ακόμη «μάχη» για να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας ΟΛΩΝ των νυν εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η  ψήφιση της τροπολογίας δεν ήρθε «ουρανοκατέβατη»

Η κ. Λιακούλη διευκρίνισε πως η ψήφιση της Τροπολογίας δεν ήρθε «ουρανοκατέβατη», γνωστοποιώντας ότι αποτελεί την κατάληξη μιας μακράς διαδρομής, όπου ως Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους συναδέλφους της  Βουλευτές, εξάντλησε κάθε θεσμικό μέσο πίεσης προς την Κυβέρνηση  Μητσοτάκη, για να περιφρουρηθούν οι νυν εργαζόμενοι, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά τους επί σχεδόν 20 έτη συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας.

«Αξιοποίησα θεσμικά «όπλα» για να ενδιαφερθεί η Κυβέρνηση για την τύχη των εργαζομένων

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κατάθεση τροπολογίας, κατάθεση ερωτήσεων, σειρά δημοσίων παρεμβάσεων, υπήρξαν ορισμένα μόνο από τα θεσμικά «όπλα» που αξιοποίησα για να ενδιαφερθεί η Κυβέρνηση για την τύχη των νυν εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Γιατί χρέος της Αντιπολίτευσης, δεν είναι να μένει στα εύκολα ευχολόγια και στα ωραία λόγια συμπαράστασης, αλλά να ανοίγει διέξοδο ακόμα και όταν οι υπόλοιποι βλέπουν μπροστά το αδιέξοδο. Έτσι πετύχαμε να διασφαλιστεί η εργασία των εργαζομένων, που είχαν βρεθεί «στον αέρα», μετά την Απόφαση του ΣτΕ».

 «Δεν ξέχασα τους 163 εργαζόμενους που έχουν μείνει εκτός πινάκων»

Η  Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν ξέχασε και τους 163 περίπου εργαζόμενους που έχουν μείνει εκτός πινάκων.

Σχετικά τόνισε: «Στη συζήτηση στην Ολομέλεια, τόνισα στον Υπουργό Εσωτερικών του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη, ότι απαιτείται να συμπληρωθεί η ρύθμιση με μέριμνα και για αυτούς.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνήθηκε και θα κριθεί από το λαό για τη στάση της. Ο αγώνας μας, όμως, στη Βουλή για τη δικαίωση ΟΛΩΝ των νυν εργαζομένων δεν σταματά. Συνεχίζουμε, όπως τόσα χρόνια, να παραμένουμε με κοινοβουλευτικές πράξεις στο πλευρό τους».