Να ευχηθώ σε όλους τους αναγνώστες Καλή Χρονιά το 2023 γεμάτο Υγεία, Αγάπη και Προκοπή στο καθένα μας προσωπικά!

Μια χρονιά κρίσιμη αλλά και καθοριστική για το μέλλον της χώρας μας και σίγουρα του δήμου μας μιας και τον προσεχή Οκτώβριο θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Γεμάτο το εκλογικό πρόγραμμα για όλους μιας και οι εθνικές εκλογές προηγούνται των δημοτικών.

Ο δήμος μας, όλοι γνωρίζουμε ότι έχει τεράστια πλεονεκτήματα έναντι άλλων, αλλά τόσα χρόνια ελάχιστοι προσπάθησαν να τα αξιοποιήσουν.

Και αυτά επιγραμματικά είναι: ότι βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο  αστικό κέντρο της χώρας μας, ότι υπάρχουν όλες οι υποδομές και οδικοί – σιδηροδρομικοί άξονες να τον διασχίζουν, διαθέτει τεράστιο χώρο σε αγροτική – δασική – οικιστική γη, βρέχεται από δυο θάλασσες με θαυμάσιες απέραντες παραλίες και διαθέτει τεράστιους ορεινούς πανέμορφους όγκου (που ακόμα και σήμερα μετά τις καταστροφές υπάρχουν πολύ ελκυστικές περιοχές), διαθέτει εγκεκριμένο γενικό πολεοδομικό σχέδιο και εγκεκριμένες βιομηχανικές περιοχές με μεγάλα αναξιοποίητα βιομηχανικά κτήρια σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, τεράστια αρχαιολογικά – βυζαντινά τελείως αναξιοποίητα σημεία αλλά και πλούσια χριστιανική και νεότερη ιστορία που πολλοί άνθρωποι ακόμα δεν γνωρίζουν και σίγουρα ένα πολύ μεγάλο λαογραφικό – παραδοσιακό υπόβαθρο που με το κέφι και το μεράκι απλών πολιτών γράφεται ιστορία ακόμα και στις μέρες μας.

Από την άλλη πλευρά είναι ένας δήμος που ακόμα και σήμερα δεν ξέρει που να «κρύψει» τα σκουπίδια, κάνοντας οποιαδήποτε παρανομία για να τα εξαφανίσει, όταν  όλοι οι σύγχρονοι λαοί παράγουν ενέργεια από αυτά.

Ο κατά τα άλλα βραβευμένος για το ΚΕΠ υγείας, αλλά ταυτόχρονα με ένα Κέντρο Υγείας κλειστό πολλές μέρες του μήνα.

Με τα ηλεκτρονικά εργαλεία που διαθέτει και λειτουργεί να είναι δεκαετίες πίσω και οι εργαζόμενοι ελάχιστα εκπαιδευμένοι στα δεδομένα του σήμερα, καλώντας ο ένας τον άλλον με αστική κλήση και κάνοντας τηλεδιάσκεψη με το προσωπικό του τηλέφωνο εν ώρα υπηρεσίας.

Με μία διαδικτυακή πύλη χειρότερη από μία μεσαία ιδιωτική επιχείρηση.

Με μία γενική όψη των πόλεων μας χωρίς ταυτότητα και χαρακτήρα ξεχασμένες στην εποχή του κακόγουστου 1980, χωρίς τουλάχιστον να τηρούνται οι αρχιτεκτονικές διατάξεις που ισχύουν για τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Με το μόνο χρώμα στα ρείθρα των πεζοδρομίων, όπου και αυτά να είναι στα μαύρα τους χάλια.

Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον τα έργα επέκτασης των σχεδίων πόλεων που εγκρίθηκαν την δεκαετία του ενενήντα.

Με μία κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία που είναι το μεγαλύτερο εργαλείο για όλους τους αγρότες.

Με καμία μέχρι τώρα επιρροή στην κυβέρνηση για να μην «ενοχλήσουμε» κανένα υψηλόβαθμο υπηρεσιακό παράγοντα περιμένοντας να μας ελεήσουν με κάποιο πρόγραμμα που δεν έχει καμία σχέση και ανάγκη η περιοχή μας.

Μην μας πείτε και πάλι, ότι δεν προλάβατε γιατί τα οκτώμισι ολόκληρα χρόνια που περάσανε μας παρουσιάσατε ως έργο τα δύο παγκάκια που βάλατε στην Νέα Πέραμο που σας δώρισε ένας σύλλογος.

Που με το κόστος έντυπης προβολής και διανομής που κάνατε θα εκτελούσατε ένα ουσιαστικό έργο για την πολύ αδικημένη κυρίως από εσάς Νέα Πέραμο.

Με τα εργαλεία που διαθέτεται και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε σαν δήμος είναι κατάντια να περιμένουμε το πέρασμα του καλωδίου υπερυψηλής για να μας πληρώσουν το προσχέδιο πολεοδόμησης της Βαρέας χωρίς να έχετε δώσει εντολή παύσης οικοδομησιμότητας, βάζοντας σε περιπέτειες πολλούς συμπολίτες μας.

Είναι μελέτες που τόσα χρόνια στην εξουσία έπρεπε να είχατε προετοιμάσει αλλά τελικά δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή την πόλη.  Όλες οι υπηρεσίες υποστελεχομένες να μην μπορούν να κάνουν τα βασικά και από την άλλη με αμέτρητους εργαζόμενους χωρίς αντικείμενο από το παράθυρο της ΔΕYΑΜ έτοιμοι να σας ξαναψηφίσουν που τώρα ούτε και αυτοί θα το κάνουν.

Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε σαν δήμος δίνοντας στους εργαζόμενους σύγχρονα εργαλεία και κοστολογώντας την κάθε εργασία ο δήμος θα εκτοξευτεί σε παραγωγικότητα και τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα στους πολίτες που και αυτοί από την πλευρά τους θα κάνουν το καλύτερο για τον τόπο τους.

Μπορεί να ήσασταν κάποτε καλός για τον πόλεμο των χαρακωμάτων αλλά πιστέψτε με σήμερα χρειαζόμαστε άλλες μεθόδους διοίκησης και διακυβέρνησης στον τόπο μας και τον δήμο μας από ανθρώπου της αγοράς με γνώσεις και μυαλά της εποχής μας.

Να είστε σίγουροι ότι στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί τέτοιοι πολίτες που εργάζονται και μεγαλουργούν και που θέλουν να δώσουν την γνώση και εμπειρία τους στο δήμο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Όμορφες Πόλεις