Με μεγάλη μου έκπληξη στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου ότι στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει αναρτηθεί τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Γιάννας Ρήγα, κατηγορώντας με ευθέως ότι απέλυσα και έστειλα στην ανεργία τέσσερις εργαζόμενους με αναπηρία, οι οποίοι μέχρι πρότινος, και συγκεκριμένα έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2022, εργάζονταν στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ».

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο λιβελλογράφημα μόνο κατάπτυστο μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει.

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ για όσα αναφέρονται εκεί μέσα.

Σεβόμενος πάντα τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε σαν κοινωνία, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου για πρόσβαση στην εργασία, έχω να δηλώσω τα παρακάτω για όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες στην κοινωνία του Μεγαρικού λαού:

Κατ’ αρχάς, ουδέποτε από τη θέση του προέδρου προχώρησα σε ΑΠΟΛΥΣΗ των εν λόγω εργαζομένων.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί στο νομικό πρόσωπο με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες έληξαν στις 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, θα έπρεπε πρώτον να είχαν προβλεφθεί οι αντίστοιχες πιστώσεις στον οικονομικό προϋπολογισμό και δεύτερον να είχε γίνει τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και να είχαν συσταθεί προσωποπαγείς θέσεις της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και της ίδιας ή αντίστοιχης ειδικότητας προς την ειδικότητα των αρχικών τους συμβάσεων.

Με απλά λόγια, θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την κ. Ρήγα τουλάχιστον έναν χρόνο πριν τη λήξη των συμβάσεων!!

Η πρώην πρόεδρος με θητεία 7 έτη στον Ηρόδωρο ξαφνικά δείχνει ευαισθησία και ενδιαφέρον για το μέλλον των εργαζομένων, χωρίς όμως επί θητείας της να έχει κάνει ουδεμία ενέργεια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μετά τη λήξη του προγράμματος να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε.

Επίσης, την οικονομική κατάσταση του Νομικού Προσώπου, που παρέλαβα τον προηγούμενο Νοέμβριο με τον ορισμό μου, θα την χαρακτηρίσω επιεικώς απογοητευτική.

Η πρώην πρόεδρος έχοντας σχεδιάσει και γνωρίζοντας ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία, προσπάθησε να ρίξει στα βράχια το νομικό πρόσωπο, αφήνοντας εκτεθειμένες τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων για τους μήνες Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2021.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 100 οικογένειες βρέθηκαν μετέωρες. Που ήταν τότε η «κοινωνική σας ευαισθησία και αλληλεγγύη» κυρία Ρήγα;

Παρόλα αυτά, έγινε μεγάλη προσπάθεια, βρέθηκε ο τρόπος και όλοι πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Τώρα βγαίνει κουνώντας μας το δάχτυλο και φωτογραφίζει πρόσωπα και καταστάσεις, μη σεβόμενη τα ευαίσθητα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα. Ένα ανελέητο φθηνό πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για την ιστορία, να σας ενημερώσω ότι σε συνεργασία με το Δήμο ήδη εξεταζόταν το ενδεχόμενο να απορροφηθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε άλλες δομές.

Μήπως βιαστήκατε κυρία Ρήγα;

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» Δήμου Μεγαρέων

Σπυρίδων Π. Τσιούνης