Για 13η χρονιά ο Δήμος Μεγαρέων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗΚΕΔΗΜΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με τη συνεργασία των τοπικών παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής  διοργανώνουν την έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων στο Αλσος Θεόγνιδος το τετραήμερο 2, 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Συμμετέχουν  Συνεταιρισμοί και Αγροτικοί Σύλλογοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, παραγωγοί και επιχειρηματίες, ενώ περίπτερα θα έχουν στον χώρο της έκθεσης οι Λαογραφικοί Σύλλογοι των Μεγάρων, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το ΚΕΠ υγείας Μεγάρων, τα τοπικά ΜΜΕ, εθελοντικές οργανώσεις, πρόσκοποι και Οδηγοί.

Παράλληλα κάθε βράδυ στο Άλσος Θεόγνιδος  θα υπάρχουν υποστηρικτικά πολιτιστικές δραστηριότητες  και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:30,  στο ανοικτό Δημοτικό Θέατρο στο Άλσος  Θεόγνιδος (Πευκάκια)  με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, των Βουλευτών της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής , του Περιφερειάρχη Αττικής  και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.


Το Πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20.30 Χορευτική παράσταση Λαογραφικών Συλλόγων Μεγάρων και Νέας Περάμου, με παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας «Το ΜΕΓΑΡΟσημο».

Σάββατο 3  Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21.00 Μουσική Συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και Ιωάννα Καβρουλάκη.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21.00 Μουσική συναυλία με Γιάννη Ζουγανέλη, Μπέσσυ Αργυράκη και την Μαργκώ Ενεπεκίδη.

Το ίδιο βράδυ η μεγαλύτερη ομελέτα στην Ελλάδα θα μαγειρευτεί στα Μέγαρα!  (Ευελπιστούμε να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 13ης έκθεσης «Μεγάρων Γη» , οι chefs της Acropolis Chef’s Club of AtticaΛέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις,  θα μας μαγειρέψουν τη μεγαλύτερη ομελέτα, που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Ελλάδα (! ) με 11.300 φρέσκα αυγά, που θα τα προσφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων – Agrosyn και το λάδι, που θα προσφέρει το κατάστημα dio filla.

Στο σπάσιμο των αυγών θα συμμετέχει το παιδικό τμήμα του Ομίλου Λαϊκής παράδοσης «Αλκάθους & Καρία».

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21.00 Μουσική συναυλία με την «Ορχήστρα των Ονείρων του Δημήτρη Μητροπάνου».

Το ίδιο βράδυ ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων, ο αρχαιότερος συνεταιρισμός της Ελλάδας, μας προσκαλεί  να πατήσουμε σταφύλια μαζί με το παιδικό τμήμα του  Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης «Αλκάθους και Καρία».

Επίσης στο πατητήρι , το οποίο θα έχει στηθεί ειδικά, για αυτό τον σκοπό στο Άλσος  Θεόγνιδος, γνωστοί Μάγειρες  θα παρασκευάσουν επιτόπου φρέσκο μούστο και το ιδιαίτερο μουσικό γλύκισμα της  μουσταλευριάς! 

Παράλληλα  ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων «Gerania wines»  μας προσκαλεί  σε ένα όμορφο ταξίδι οινογνωσίας, με σκοπό να γνωρίσουμε και να γευθούμε τα πολυβραβευμένα κρασιά του!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των μέτρων , που ισχύουν για την πρόληψη της μετάδοσης του Κορωνοϊού.