Τη χρηματοδότηση ύψους 7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής σε οργανωμένες ή μη παραλίες, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, μετά και από συγκεκριμένη πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται ο Δήμος Μεγαρέων και ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, οι οποίοι θα λάβουν τα ποσά των 63.478 ευρώ και 40.968 ευρώ αντίστοιχα.


Με αφορμή την οικονομική ενίσχυση προς τους δύο Δήμους της Δυτικής Αττικής, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Η θωράκιση των παραλιών μας στη Δυτική Αττική, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, οφείλει να περιλαμβάνει εκτός από καθαρές και ασφαλείς ακτές.

Η χρηματοδότηση των 7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύει ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διαρκώς την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας για κάθε πολίτη και να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή».