Τα Μέγαρα «φόρεσαν» και πάλι τα γιορτινά τους, αφού έχουν την τιμητική τους, με το έθιμο του Μάη να διατηρείται αναλλοίωτο.
Ο κεντρικός δρόμος των Μεγάρων γεμίζει από κόσμο, αφού όλοι θέλουν να δουν το πατροπαράδοτο έθιμο του Μάη, και να θαυμάσουν τους Μάηδες όπου κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι αρραβωνιασμένες κοπέλες, φορώντας την Μεγαρίτικη στολή, πηγαίνουν το Μάη στις πεθερές τους, συντηρώντας ένα έθιμο που κρατάει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων.
Σύμφωνα με αυτό, αρραβωνιασμένες κοπέλες τις οποίες συνοδεύουν φίλες και ένα μικρό νεαρό αγόρι πηγαίνουν στην πεθερά διάφορα «καλούδια» όπως το «μαγιάτικο» στεφάνι, την κουλούρα και μια κανάτα κρασί.
Η αρραβωνιασμένη κοπέλα είναι ντυμένη όπως λέει το έθιμο με την παραδοσιακή νυφική στολή των Μεγάρων τα «κατηφένια» και κατευθύνεται προς το σπίτι της πεθεράς κρατώντας το Μάη, το μεγάλο στεφάνι στολισμένο συνήθως με βιολέτες, γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα.
Οι φίλες της νύφης, βοηθούν μεταφέροντας το «πανέρι», το οποίο είναι στολισμένο με ένα μαντήλι, την λεγόμενη «καλαμάτα». Μέσα στο πανέρι είναι η «κουλούρα»- μεγάλο καρβέλι γλυκό ψωμί- η οποία είναι κεντημένη με πολλά περίτεχνα σχέδια. Ενώ τέλος το αγόρι κρατάει το κρασί το οποίο προορίζεται για το πεθερό της νύφης.
Στα Μέγαρα ίσως κάποια έθιμα να χάνονται μέσα στο χρόνο. Έθιμα όμως όπως αυτό του «Μάη», παρά την κρίση και την οικονομική δυσπραγία διατηρείται, θυμίζοντας μας όχι μόνο τις παραδόσεις μας, αλλά και προσφέροντας σε όλους μας την αίσθηση της νοσταλγίας για τα χρόνια που έχουν περάσει.