Όπως έχουμε αναφέρει πολλες φορές σε ρεπορτάζ, η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για την περιοχή μας.
Κατά περιόδους οι βουλευτές της περιοχής, ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων κομμάτων έχουν ασχοληθεί με το πρόβλημα, το οποίο όμως υφίσταται, αφού οι λύσεις που έχουν δοθεί είναι προσωρινές.
Όμως οι ενέργειες αλλά και οι πιέσεις δεν σταματούν, εφόσον όπως προαναφέραμε τα προβλήματα που υπάρχουν σχετίζονται με την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων ιατρών που δυσκολεύουν την κατάσταση ακόμη και όσον αφορά τις εφημερίες.
Πιέσεις για ακόμη μια φορά ασκεί ο δήμαρχος Μεγαρέων, με τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη να πρωτοστατεί σκύβοντας εκ νέου πάνω από το πρόβλημα και αναζητώντας λύσεις που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.
Στόχος του δημάρχου Μεγαρέων είναι η στελέχωση του με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και η λειτουργία του σε 24ωρη βάση ακόμη και τις ημέρες που θα εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο.
Τι δήλωσε στην Αιχμή ο δήμαρχος…
Σε αποκλειστική του δήλωση στην Αιχμή και στον διαδικτυακό τόπο www.aixminews.gr, ο κ. Σταμούλης γνωστοποίησε τα εξής:
«Είναι γνωστό ότι ο Κέντρο Υγείας Μεγάρων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους πολίτες. Είναι ένα βασικό στοιχείο του συστήματος υγείας και η κανονική και πλήρης λειτουργία του σίγουρα ωφελεί όλους τους κατοίκους του δήμου, με δεδομένο το ότι ο δήμος μας έχει τεράστια έκταση με δύο πόλεις και πολλούς οικισμούς. Οπότε όσο καλύτερα λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων τόσο καλύτερες θα είναι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Είναι γνωστό πως τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας της πόλης μας είναι διαχρονικά αφού σας θυμίζω πως σε κάποια περίοδο έφτασε να λειτουργεί με ωράριο δημόσιας υπηρεσίας, δηλαδή πενθήμερο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Τότε, με πολύ κόπο και αγώνα κατορθώσαμε, αυτό να εφημερεύει εκτός από τις ημέρες που εφημερεύει το Θριάσιο νοσοκομείο.
Δυστυχώς όμως και πάλι υπάρχουν προβλήματα υποστελέχωσης. Σαν διοίκηση, έχουμε βάλει στόχο το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να αναβαθμιστεί πλήρως, δηλαδή να στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρέχοντας τις χρήσιμες υπηρεσίες του. Θέλουμε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και όχι μόνο τις ημέρες που δεν θα εφημερεύει το Θριάσιο νοσοκομείο, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Δοθείσης της ευκαιρίας των εγκαινίων της νέας πτέρυγας των χειρουργείων στο Θριάσιο νοσοκομείο, είχα μια πρώτη εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό υγείας τον κ. Θάνο Πλεύρη και θα συνεχίσουμε την συνεργασία και την προσπάθεια, αφού όλα αυτά θα γίνουν με την αρωγή του υπουργείου υγείας και της 2ης ΔΥΠΕ. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».
Η άποψη μας
Όπως γίνεται κατανοητό και από τη δήλωση του δημάρχου Μεγαρέων, η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων αποτελεί πρωταρχικό σκοπό για την διοίκηση του κ. Γρηγόρη Σταμούλη.
Διότι όπως είναι γνωστό, οι οργανισμοί πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταποκρισιμότητας στις ανάγκες υγείας των ασθενών και επιβάλλεται να ενισχύονται ώστε να υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας αλλά και η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς συμπολίτες μας.
Είναι επιβεβλημένο λοιπόν το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να στελεχωθεί με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και με νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα και σε 24ωρη βάση, εξυπηρετώντας όχι μόνο τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο και τους οικισμούς, αλλά και τους φιλοξενούμενους πολίτες που ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες επισκέπτονται τις παραθεριστικές περιοχές της Κινέτας και του Αλεποχωρίου με αποτέλεσμα ο πληθυσμός στην περιοχή μας να τετραπλασιάζεται.
Γι’ αυτό θεωρούμε την κίνηση του δημάρχου ιδιαίτερα σημαντική, καλώντας – και εμείς μέσω του ρεπορτάζ – όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βοηθήσουν (ο καθένας με τον τρόπο του) για να επιτευχθεί η πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, ώστε αυτό να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.