Όπως είναι γνωστό υπεγράφη πρόσφατα από τον αρμόδιο υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα η χρηματοδότηση για το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 5,3 εκατομμύρια ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου.
Είναι το πρώτο από τον κατάλογο των έργων που έχει κατατεθεί από το Δήμο Μεγαρέων, έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Τρίτσης».
Το νέο κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων αποτελούσε το μεγάλο στοίχημα για την διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα για τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Σπύρο Κορώση.
Μάλιστα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης σε δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά: «πολύ σύντομα τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων θα έχουν ένα υπερσύγχονο κτίριο και άμεσα ξεκινά η Δημοπράτηση του έργου».
Τι μας δήλωσε ο Σπύρος Κορώσης…
«Είμαι πραγματικά χαρούμενος για το αποτέλεσμα αυτό, γιατί πέρα από το πολιτικό του θέματος εκπληρώθηκε μια υποχρέωση ηθική απέναντι στο σχολείο στο οποίο μεγάλωσα.
Το 4ο δημοτικό ήταν το σχολείο μου και χαίρομαι που βρέθηκα εγώ στη θέση αυτή του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών την κρίσιμη στιγμή ώστε να συμβάλλω καθοριστικά και πλέον να είναι εφικτό σε 3 χρόνια από σήμερα να αποτελεί το πιο σύγχρονο σχολείο στη Δυτική αΑττική και να υποδεχτεί και πάλι μαθητές.
Και κάτι ακόμα που μπορεί να μην ενδιαφέρει πολύ κόσμο αλλά επειδή μιλήσατε για προσωπικό στοίχημα να σας πω αυτό.
Tην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου του 2019, την εβδομάδα που πήραμε απόφαση για να κλείσει το 4ο ήταν η εβδομάδα που γεννήθηκε η κόρη μου…
Tο στοίχημα μου από την πρώτη στιγμή ήταν να πάει στο καινούριο σχολείο από την πρώτη μέρα του δημοτικού ως πρωτάκι, ένα στοίχημα που το είχα εκφράσει και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που με είχε επισκεφθεί δέκα μέρες αργότερα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί αυτό πλέον θα γίνει πράξη.
Μου δίνεται η ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι γονείς όλα αυτά τα χρόνια αλλά δυστυχώς αυτοί είναι οι χρόνοι που δουλεύει το δημόσιο και σ’ αυτή την περίπτωση έγινε με χειρουργική ακρίβεια το ταχύτερο και το καλύτερο δυνατό.
Κλείνοντας οφείλω γι’ αυτή την επιτυχία να ευχαριστήσω όλους τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας.
Ιδιαίτερα όμως οφείλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της διεύθυνσης προγραμματισμού τόσο την προϊσταμένη κα Μητσοπούλου όσο και τον κ. Κεφαλόπουλο οι οποίοι αντιμετώπισαν το θέμα με τον ίδιο ζήλο με μένα.
Η ταχύτητα της έγκρισης του φακέλου κατά μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην αρτιότητα και την πληρότητα του φακέλου που αυτοί ετοίμασαν.»
