Το έργο που αφορά την βελτίωση της χάραξης και την διαπλάτυνση της Επαρχιακής Οδού Μέγαρα – Αλεποχώρι (ορεινό τμήμα), είναι ένα από τα τρία (3) μεγάλα έργα που θα υποβάλει για χρηματοδότηση η Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο που είχε μείνει στην μέση, αποτελεί την συνέχεια του πεδινού τμήματος της επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου, παρουσιάστηκε πριν λίγο σε συνεδρίαση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής  Λευτέρη Κοσμόπουλο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ο κ. Κοσμόπουλος, πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 39 εκ. ευρώ  με ολοκληρωμένες όλες τις απαραίτητες μελέτες, ενώ έχει γίνει και η  κήρυξη της απαλλοτρίωσης, με αποτέλεσμα όλα να είναι έτοιμα για χρηματοδότηση.

Τι ανέφερε αναλυτικά ο Αντιπεριφερειάρχης

«Ένα από τα πιο ώριμα και ωφέλιμα έργα στην Δυτική Αττική παρουσίασα πριν από λίγο, με σκοπό να χρηματοδοτηθεί σε συνεδρίαση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Η βελτίωση χάραξης & διαπλάτυνση της Επαρχιακής Οδού Μέγαρα – Αλεποχώρι (ορεινό τμήμα) με προϋπολογισμό 39 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ολοκληρωμένες όλες τις απαραίτητες μελέτες, έχει γίνει κήρυξη της απαλλοτρίωσης, και όλα είναι έτοιμα για να υλοποιηθεί ένα έργο, με μεγάλη σημασία για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής και της Αττικής.

Ως συνέχεια του πεδινού τμήματος της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου, όπου όλοι βλέπουμε τα θετικά του αποτελέσματα, η υλοποίηση νέας χάραξης θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη: για την πολιτική προστασία και την άμεση διαφύλαξη του δάσους, την επισκεψιμότητα και την οικονομία, με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με την καλύτερη κίνηση των οχημάτων.

Η Επαρχιακή Οδός Μεγάρων-Αλεποχωρίου αποτελεί τον μοναδικό οδικό άξονα που συνδέει την Πελοπόννησο με την Αττική και τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο.

Το έργο αυτό είναι ένα από τα τρία (3) που υποβάλει η Περιφέρεια Αττικής, με ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, προς χρηματοδότηση.

Είναι λοιπόν κατανοητή η μεγάλη αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του έργου, για αυτό και ζητάμε τη συμβολή των βουλευτών της Δυτικής Αττικής, προς επίτευξη της χρηματοδότησής του».