Μια συνεχόμενη βροχή αρκεί για να αναδείξει τον κίνδυνο που διατρέχουν ανά πάσα στιγμή οι οδηγοί της ακριβοπληρωμένης -κατά τ’ άλλα- Ολυμπίας Οδού!

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τον βράχο που αποκολλήθηκε κι έπεσε στην Νέα Εθνική στον κόμβο της Κινέτας προς τα Μέγαρα!

Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα για τα αποσπασματικά έργα, την έλλειψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων που απαιτούνται για την ασφάλεια των οδηγών και που δεν γίνονται στο όνομα της  «εξοικονόμησης» και του λιγότερου κόστους! Αυτό το «λιγότερο κόστος» είναι που τελικά κοστίζει ζωές!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, γίνεται εκτροπή από την Παλαιά Εθνική Οδό που είναι εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένη! Προφανώς οι οδηγοί κινούνται κι εκεί «με δικιά τους ευθύνη»!

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για μια ακόμη φορά πως είμαστε απροστάτευτοι σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο, πως τα μέτρα που παίρνονται είναι αποσπασματικά και για «τα μάτια του κόσμου».

Πολύ περισσότερο, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως και στο θέμα της ασφάλειας της μετακίνησής μας σε παλιές και νέες Εθνικές Οδούς ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε να έχουμε δρόμους ασφαλείς και ΔΩΡΕΑΝ, αφού εμείς τους πληρώνουμε, άλλοι κερδίζουν και τελικά καταλήγουμε να είμαστε εμείς οι χαμένοι.